Lifestyle Mama

Wat te doen tijdens me-time? 9 inspirerende tips

Wat te doen tijdens me-time? 9 inspirerende tips

We leven in een drukke wereld met veel stress en prikkels. Hoewel dat al gauw maakt dat je altijd maar door wilt blijven gaan, is het ook heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen! Plan het desnoods in, zodat je er zeker weten aan toe komt. Wat kun je doen tijdens me-time? We delen onze leukste tips!

Me-time: een lange wandeling

Een belangrijk onderdeel van me-time is om tot jezelf te komen! Ga daarom lekker de deur uit voor een lange wandeling. Dat kan in je eigen omgeving, of juist in een omgeving die je nog niet zo goed kent! Ga eens naar het bos of het strand, of ontdek juist een wandelroute door een nieuwe stad.

Eindelijk eens dat boek lezen

Veel mensen houden wel van lezen, maar komen er in hun drukke bestaan eigenlijk nauwelijks aan toe. Zonde! Gun het jezelf weer eens om helemaal te verdwijnen in een boek. Telefoon en laptop weg, en lezen maar!

Me-time met een beauty dag

Verzorging is belangrijk! Leg jezelf bij je me-time daarom heerlijk in de watten. Lak je nagels, probeer een nieuwe make-up routine, ga voor een gezichtsmasker. Het is een idee om dit zelf te doen, of juist om naar een schoonheidsspecialist te gaan!

Een leuk uitje in de stad

Trek er lekker op uit als je tijd voor jezelf neemt. Je kunt zelfs een me-time weekend inlassen, waarbij je naar een stad gaat en in een hotel slaapt. Ga lekker uit lunchen, ga shoppen of breng een bezoek aan de bioscoop of een concert! Het is misschien wat uit je comfortzone om dat in je eentje te doen, maar het voelt juist heerlijk als je je daar eenmaal overheen zet.

Marathon series of films kijken

Heb je zin om bij tijd voor jezelf lekker op de bank te hangen? Houd dan eens een serie- of filmmarathon! Zo hoef je echt even helemaal niets. Drankje of hapje erbij en genieten maar.

Laat je creativiteit de vrije loop

Waar we vaak ook maar weinig tijd voor vrijmaken? Creativiteit! Dat is daarom tevens een leuk me-time moment: ga lekker knutselen, schilderen of tekenen! Muziek maken, ook een tof idee. Net als breien of kleding maken. Bedenk bijvoorbeeld wat vroeger je creatieve hobby’s waren, en probeer ze nog eens uit.

Me-time pakken: lekker schrijven

Nog zo’n me-time idee om met creativiteit en tegelijkertijd je gedachten bezig te zijn: ga schrijven. Begin bijvoorbeeld weer een dagboek of een bullet journal. Of schrijf juist een fictieverhaal. Het hoeft helemaal niet van een hoge kwaliteit te zijn, maar het voelt wel goed!

Meer lezen? 11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

Me-time pakken: kom tot rust met meditatie

Een andere insteek voor me-time? Ga mediteren om helemaal tot rust te komen! Yoga is ook een goede optie. Zo kun je even al je gedachten op een rijtje zetten.

Tijd voor jezelf: lekker losgaan!

De laatste leuke me-time tip: ga lekker los! Zet je favoriete muziek hard aan en dans door je woonkamer. Voelt misschien wat gek die eerste minuut, maar laat je gewoon eens lekker gaan. Wát een heerlijk gevoel!

Verder lezen! 4 tips om te ontspannen na een drukke (werk)dag

You Might Also Like