Lifestyle Mama

5x handige tips voor meal preppen voor het hele gezin

Handige tips voor meal preppen voor het hele gezin

Meal preppen is ideaal! Als je je eten voorbereid voor meerdere dagen, hoef je immers maar een enkel moment wat langer in de keuken te staan. Om er daarna profijt van te hebben! Hoe pak je het slim aan: meal preppen voor je hele gezin? We delen onze slimme tips!

Gevarieerde maaltijden

Het belangrijkste onderdeel bij meal preppen? Zorg dat je gevarieerde maaltijden maakt! Het is toch immers wel wat saai om elke dag (vrijwel) hetzelfde te eten. Laat liever je creativiteit de vrije loop: zoek steeds weer andere meal preppen recepten. Zorg ook dat je gevarieerde voedingsstoffen binnenkrijgt. Juist door te meal preppen kun je alles echt binnenkrijgen: je bedenkt immers vooraf wat je maakt!

Maak een boodschappenlijstje

Bij meal preppen voor je gezin komt wel wat voorbereiding kijken. Neem hier dan ook de tijd voor: het idee is nu juist dat je er op één moment wat langer mee bezig bent, bijvoorbeeld op een vaste dag in de week, om vervolgens niet meer na te hoeven denken over de maaltijden. Een goed boodschappenlijstje maken is essentieel! Schrijf voor elke maaltijd uit wat je nodig hebt, om niets over te slaan. Zo hoef je ook niet dagelijks naar de supermarkt te gaan.

Lees ook: Kind jarig en uitdelen op school? 6 tips voor lekkernijen!

Koop goede bewaarbakken

Bij food preppen is het de bedoeling dat de maaltijden meerdere dagen goed blijven. Daarom heb je goede bewaarbakken nodig, die bijvoorbeeld echt luchtdicht zijn. Zo blijft het eten zo lang mogelijk vers! Hoe meer dagen je vooruit je doet aan maaltijden preppen, hoe belangrijker dit is.

Iedereen mag kiezen

Als je aan meal preppen voor je gezin doet, is het wel zo leuk als iedereen van tijd tot tijd iets mag uitkiezen. Deel de meal prepping recepten met je hele gezin: zo blijft iedereen erbij betrokken! Ook is het eten zo lekker voor iedereen – zo wordt er met meer plezier van gegeten. Als voor iedereen in het gezin af en toe het lievelingsgerecht voorbijkomt, is iedereen blij.

Gebruik de koelkast en de vriezer

Veel mensen werken bij maaltijden preppen met name met de koelkast. Als je binnen een paar dagen het maaltje nuttigt, is dit ook helemaal in orde. Maar als je soms liever nog wat langer vooruit werkt, kun je ook de vriezer goed gebruiken! Maak bijvoorbeeld wat extra pastasaus om in te vriezen. Dan hoef je op een later moment alleen nog wat pasta te koken en gooi je die saus er zo bij. Ideaal om altijd iets achter de hand te hebben – dat is nu juist zo goed mogelijk met food preppen. Het maakt je leven een stukje makkelijker, zeker met je drukke baan en je gezin ernaast.

Verder lezen? 7 gezonde tussendoortjes voor jou én je kids

You Might Also Like