Business

Met deze tips kom je nooit meer ergens te laat

We kennen het allemaal wel, je hebt een afspraak om 9.00 en het ziet er naar uit dat je te laat bent. Zeker moeders met kinderen ervaren het ge-stress in de ochtend. Zelf kom ik bijna iedere ochtend te laat op de peuterspeelzaal, wel een beetje mijn eigen schuld want dan moet ik maar eerder op gaan staan. Maar toch hebt ik een aantal tips waardoor je je tijd beter kunt indelen.

 1. Kleding van te voren klaar leggen
  Leg de kleding van jezelf en je kids de avond van te voren al klaar, zo voorkom je dat je dat s’morgens nog moet doen en een heleboel tijd verliest door uren voor je eigen kast en die van je kinderen staat :-).
 2. Laat je telefoon liggen
  Je verliest over het algemeen de meeste tijd door s’morgens nog even op Social Media te gaan, voor je het weet ben je een half uur verder. Laat je telefoon ergens liggen dat hij niet in handbereik ligt.
 3. Sleutels kwijt
  Wat ik met regelmaat heb gehad voor ik met vakantie ging was dat ik mijn sleutels kwijt was van de auto. Het is één keer gebeurd dat mijn man ze per ongeluk in zijn zak had, toen moest ik op de fiets terwijl ik toch echt al te laat was door het zoeken. De beste tip dus, zorg dat je je sleutels in een bakje hebt liggen zodat je ze niet kan vergeten. Of dat je uren moet zoeken naar je sleutels.
 4. Speling
  Zorg dat je altijd wat speling hebt s’morgens. Lizzie presteert het altijd dat ze nog even naar het toilet moet als we allemaal al klaar staan. Haal de kids even iets eerder uit bed, zodat je niet om die reden hoeft te stressen.
 5. Snoozen
  Stop met snoozen, uit ervaring weet ik dat je alleen maar minder zin hebt om op te staan als je blijft snoozen. Wat kan helpen is je wekker aan de andere kant van je kamer zetten, zodat je wel uit je bed moet om hem uit te zetten.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply