Business Interior

Met deze toffe ideeën krijg je een origineel thuiskantoor

Met deze toffe ideeën krijg je een origineel thuiskantoor

Werk je veel thuis? Dan is een goede werkruimte van belang! Voor een betere concentratie en betere werkresultaten. En het liefst maak je natuurlijk iets moois van je thuiskantoor: zo wordt het een plek waar je je helemaal thuis voelt. Maak er jóuw ruimte van, met een originele inrichting. In deze blog geven we verschillende ideeën: zo pak je dat het beste aan.

Persoonlijke details zijn van belang

Het is allereerst zaak dat je wat van jezelf laat zien in jouw thuiskantoor. Het hoeft namelijk heus geen steriele ruimte te zijn, zoals we soms al meteen voor ons zien als we aan een kantoorruimte denken. Juist omdat het in jouw woning is, mag je helemaal doen wat je zelf wilt. Durf die kans dan ook aan te grijpen!

Waar je aan kunt denken? Laat bijvoorbeeld je lievelingskleur terugkomen in je werkruimte: geef de muur een mooie lik verf. Of geef accessoires er een plekje die je anders in bijvoorbeeld je woonkamer zou plaatsen. Denk aan een fraaie klok, vrolijke planten of een schilderij van een kunstenaar waar je fan van bent. Ook souvenirs doen het goed in je werkruimte – zo kun je af en toe meteen nog even wegdromen bij de mooie reizen die je hebt gemaakt.

Met deze toffe ideeën krijg je een origineel thuiskantoor

Een comfortabele zitplek

Je brengt het grootste deel van de tijd natuurlijk door achter je bureau in je thuiskantoor. Maar om voor afwisseling te zorgen, is het een verstandig idee om ook een andere zitplek in te richten in de ruimte. Dat is bijvoorbeeld handig als je klanten over de vloer hebt en je niet zo stroef aan een bureau wilt zitten. En als je even geen concentratie meer hebt tijdens je werkdag kan het ook wonderen doen om van plek te veranderen.

Ga bijvoorbeeld voor een hoge tafel in je kantoorruimte waar je een mooie industriële barkruk aan plaatst. Dat geeft een trendy look! En zo zit je meteen in een actievere houding: alleen maar bevorderlijk voor het werk dat je moet doen. Een ander idee: ga voor een comfortabele bank in je thuiskantoor – om af en toe juist lekker onderuitgezakt te werken.

Een origineel kantoor aan huis? Ontdek onze tips!

Een grote boekenverzameling

Het is misschien een wat ouderwets idee, maar we houden er nog altijd van: ga voor een grote boekencollectie in je werkkamer. Wat vormt dat toch een prachtig uitzicht! Geloof ons maar: dat word je niet snel zat. Het straalt ook kennis en kracht uit – handig als je klanten over de vloer hebt in je home office.

Ook aan boeken kun je persoonlijke herinneringen hebben, wat ze zo geschikt maakt om een opvallende plek te geven. Plaats ze in een boekenkast of op een plank aan de muur. Zet bijvoorbeeld ook je oude studieboeken in je thuiskantoor: leuk om af en toe nog eens doorheen te bladeren. En wie weet doe je er weer inspiratie uit op!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply