Business Lifestyle

Wil je minder koffie drinken? Zó pak je het aan!

Wil je minder koffie drinken? Zó pak je het aan!

Gek op koffie? Hoewel het natuurlijk prima is om wat koffie te drinken per dag, is het dan weer niet zo goed voor je om dagelijks heel veel koffie te consumeren. Wil je minder koffie drinken? Lees dan gauw verder voor onze tips!

Minderen met koffie: afbouwen

Als je echt te veel koffie drinkt – lees: meer dan vier koppen per dag – is het verstandig om het minderen met koffie langzaam af te bouwen. Als je in een keer stopt met koffie drinken kun je last krijgen van afkickverschijnselen van koffie, zoals hoofdpijn of zweten. Neem dus eerst één kopje koffie minder per dag en vervolg dit na verloop van tijd steeds met nog een kop minder koffie, net zolang tot je je doel van minder koffie drinken bereikt.

Minder koffie drinken? Drink iets anders!

Het gevaar van minder koffie drinken? Dat je ineens helemaal niets meer drinkt op een dag. Probeer daarom bewust iets anders te drinken. Thee of water is altijd een goed idee – misschien niet zo lekker als koffie, maar daar moet je dan maar aan geloven. Uiteindelijk wen je aan alles!

Meer lezen? 6 tips om als ondernemer je werkdag beter af te kunnen sluiten

Cafeïnevrije koffie drinken

Wil je stoppen met cafeïne? Je kunt natuurlijk ook cafeïnevrije koffie drinken. Zo geniet je nog wel van de smaak van koffie! Probeer in ieder geval een paar van je koppen koffie per dag in te wisselen voor de cafeïnevrije variant, met name aan het eind van de middag en ‘s avonds. Ook als het je maar moeilijk lukt om over te stappen op thee of water, is dit een fijne (tijdelijke) oplossing.

Kies je perfecte koffiemoment

Je moet natuurlijk voor jezelf bepalen of je gaat stoppen met koffie of minderen met koffie. Is het tweede het geval? Dan kan het je helpen om jouw perfecte koffiemoment te bepalen. Of dat nu ’s ochtends vroeg is of juist halverwege de middag – stel dit voor jezelf vast. Maak hier hét relaxte koffiemomentje van de dag van. Neem er het liefst de tijd voor, zodat je extra van dit kopje koffie geniet en andere koppen makkelijker kunt laten staan!

Meer slapen?

Het is ook belangrijk om te kijken naar de reden van je behoefte aan koffie. Slaap je bijvoorbeeld structureel te weinig uur per nacht? Dan is het verstandig om dit probleem aan te pakken: ga eerder naar bed! Als je je uitgerust voelt, neemt ook je zin in koffie af. En als je minder koffie drinkt én het liefst stopt met koffie drinken in de avond, val je sneller in slaap! Zo is de cirkel rond – ook een van de voordelen van minder of geen koffie drinken.

Lees ook: Slaap je slecht? 6 tips om je nachtrust te verbeteren

You Might Also Like