Business Lifestyle Mama

Minder stress in de ochtend? 6 handige tips!

Moet je ’s ochtends altijd enorm haasten voordat je werkdag begint? Vervelend, en een herkenbaar probleem voor velen. Zeker als je een gezin hebt en er bijvoorbeeld ook nog voor moet zorgen dat de boterhammen gesmeerd zijn en iedereen op tijd de deur uitgaat. Gelukkig zijn er tóch oplossingen voor te vinden om je ochtend beter te stroomlijnen: lees gauw verder voor onze tips!

Meteen opstaan

Hoe verleidelijk het misschien ook is: stop met snoozen! Ga echt meteen je bed uit als je wekker gaat: daar bespaar je toch al gauw flink wat tijd mee op de drukke ochtend. En het is ook nog eens beter voor je gezondheid! Leg je telefoon bijvoorbeeld niet naast je bed neer, maar zorg dat je echt op moet staan om je alarm uit te zetten. Dan ben je er immers toch al uit…

De wekker eerder zetten

Lukt het je echt niet om van het snoozen af te komen? Dan kun je je wekker eerder zetten en jezelf die tijd gunnen om toch nog even te snoozen. Zo ben je in ieder geval al wat eerder uit je diepe slaap. Het nadeel is wel dat je zo minder slaap pakt – vroeger naar bed gaan is dan natuurlijk ook belangrijker.

Minder stress in de ochtend - 6 handige tips

Leg je outfit alvast klaar

Sta je ’s ochtends maar wat te twijfelen voor de kledingkast? Lastig, want zo raak je al wat tijd kwijt! Leg liever ’s avonds alvast je outfit klaar – dan hoef je het in de vroege ochtend alleen nog maar snel aan te trekken, zonder hier verder bij na te denken. Nog een tip: doe dit ook voor je kinderen!

Lees ook: Beter met deadlines omgaan? 6 tips voor minder stress!

Zet je tas alvast klaar

Minder stress ervaren in de ochtend? Zet je tas alvast klaar, met alle spullen erin die je mee moet nemen naar je werk. Je laptop kun je prima al ’s avonds in je tas stoppen, net als bijvoorbeeld een appeltje, je portemonnee en een groot deel van de andere dingen die je mee wilt nemen. En dat geldt net zo goed voor de schooltassen van je kinderen!

Een slim ontbijt

Ontbijten kan ook een obstakel zijn als je haast hebt ’s ochtends. Verleidelijk om het dan maar gewoon over te slaan, nietwaar? Terwijl een goed ontbijt juist zo belangrijk is! Een tip: eet een slim ontbijt, dat snel klaar is. Een bakje yoghurt met wat granola en fruit bijvoorbeeld – in een paar minuten staat het op tafel. Of maak je ontbijt de dag van tevoren al klaar: overnight oats zijn niet voor niets zo populair! Ideaal om ochtendstress te voorkomen én ook nog eens hartstikke lekker.

Stress voorkomen 's ochtends? Begin je dag goed met deze tips!

Begin de dag in een opgeruimd huis

Krijg je nog meer stress in de ochtend als je de dag begint in een rommelig huis? Hartstikke logisch: dan heb je ook nog eens het idee dat je de boel moet opruimen voor je aan je werkdag begint. Probeer daarom ’s avonds altijd even je huis op te ruimen, zodat je ’s ochtends met een schone lei begint. Dat voelt wel zo goed!

Verder lezen? 6 tips om als ondernemer je werkdag beter af te kunnen sluiten

You Might Also Like