Interior Lifestyle

Minimaliseren in huis: 11x déze dingen kunnen sowieso de deur uit!

Minimaliseren in huis: 11x déze dingen kunnen sowieso de deur uit!

Wil je minimaliseren in huis? Dat is zeker een goed idee! Een opgeruimd huis is namelijk een opgeruimd hoofd. En je kunt meer opruimen in huis dan je vooraf wellicht denkt. Déze lijst met spullen die je sowieso weg kunt doen (of weg kunt geven) helpt je alvast een handje op weg.

Minimaliseren: kleding die je niet meer draagt

We dragen lang niet alle kleding die in onze kledingkast hangt. Die ene jurk voor die speciale aangelegenheid, dat T-shirt dat je eigenlijk net niet staat: je kunt het maar beter wegdoen. Het hangt in de weg, en de kans dat je het gaat dragen als je toch al twijfelt is klein. Ruim het liever op!

Lees ook: Déze 5 kledingfoutjes kun je maar beter voorkomen

Schoenen opruimen

Naast kleding, denken we ook aan schoenen. Zeker als je een grote schoenenverzameling hebt, helpt het om deze eens op te ruimen. Geef schoenen die je niet meer draagt liever weg: je kunt er vast iemand anders blij mee maken.

Ondergoed en sokken weggooien

Neem ook direct je ondergoed en sokken mee in je opruimronde. Oud en versleten ondergoed kan gewoon weg. Net als sokken met gaten erin!

Minimaliseren in huis: make-up opruimen

Draag je graag make-up? Door de jaren heen breidt die make-up verzameling behoorlijk uit. Ruim deze van tijd tot tijd op. De meeste make-up kun je toch niet jarenlang bewaren na openen, in dat geval heb je er weinig meer aan.

Handdoeken en ander linnengoed uitzoeken

Washandjes, handdoeken, theedoeken en dekbedovertrekken die oud en versleten zijn: je hoeft het niet te bewaren. Opgeruimd staat netjes!

Minimaliseren tips: verzorgingsproducten weggooien

Voor je het weet heb je vijf flessen shampoo in huis staan. Of allerlei miniflesjes uit een hotel, die je meeneemt van een reis. Gebruik je het vervolgens nog? De kans is groot van niet. Ook dit hoef je dus niet te bewaren.

Oude boeken opruimen

Boeken die je las als tiener of studieboeken: heb je dit allemaal nog bewaard? Je gaat er waarschijnlijk toch nooit meer in lezen. Lekker opruimen dus!

Minimaliseren in huis: 11x déze dingen kunnen sowieso de deur uit!

Tijdschriften weggooien

Hetzelfde geldt voor oude tijdschriften: eenmaal uitgelezen, kun je ze prima wegdoen. Dat voelt goed bij minimaliseren in huis – in een keer zo’n grote stapel papier de deur uitdoen!

Minimalisme in huis: rommellade uitzoeken

We hebben ‘m allemaal: de rommellade. Bij minimalisme in huis is die rommellade echter behoorlijk klein. Oude batterijen, oude sleutels en oude pasjes hoef je niet te houden.

Dvd’s, cd’s en videobanden uitzoeken

Mocht je je dvd’s, cd’s en videobanden niet meer gebruiken: doe ze lekker de deur uit. Het is natuurlijk wel een idee om ze eerst nog te digitaliseren!

Voorraadkast opruimen

Nog een laatste in de rij van minimaliseren tips: ruim de voorraadkast op. Zeker als je een grote voorraadkast hebt, kom je wellicht producten tegen die allang over de datum zijn. Die wil je natuurlijk liever niet in huis hebben staan.

You Might Also Like