Lifestyle

Oeps! Déze 5 kledingfoutjes kun je maar beter voorkomen

Oeps! Déze 5 kledingfoutjes kun je maar beter voorkomen

Je wilt het liefst natuurlijk altijd weer stijlvol voor de dag komen, door je beste modebeentje voor te zetten. Hoewel je je best doet op je outfits, kun je soms alsnog het gevoel hebben dat je outfit nét niet helemaal in orde is. Er zijn verschillende kledingfoutjes die je maar beter kunt voorkomen. We delen ze in dit artikel: dit zijn modemissers om op te letten!

Goedkope materialen

Het valt al snel op als je kleding met goedkope materialen draagt. Je kunt echt een verschil maken met een goedkoop shirtje van H&M of Primark versus een kwalitatief shirtje van een duurdere winkel. Probeer daarom minder veel kledingstukken van een matige kwaliteit te kopen, maar juist liever te investeren in kleding van een betere waarde. Daar krijg je een stijlvollere kledingkast van!

Verkeerde combinaties

Combineren kun je leren. Veel modemissers hebben te maken met combinaties die uit verhouding zijn. Zo kun je maar beter oppassen met het combineren van verschillende prints, om maar een voorbeeld te geven. Draag liever één item met een print, met daarbij een neutraal item. Ditzelfde geldt voor kleuren mixen en matchen: modefouten kunnen al gauw gemaakt zijn. Houd rekening met de stijlregels, als je je netjes wilt kleden.

Oeps! Déze 5 kledingfoutjes kun je maar beter voorkomen

Items die niet bij jou passen

Probeer je te kleden met kledingstukken die bij jou passen. Je kunt bijvoorbeeld achterhalen wat je lichaamstype is, om daar passende outfits bij te maken. Verder kun je je laten adviseren over de kleuren die het best bij jou staan, om je outfits naar het hoogste niveau te tillen. Bij de een passen namelijk koele tinten beter, en bij de ander staan warme tinten net wat fraaier.

Overdressed zijn

De kleding die je kiest, heeft uiteraard ook betrekking op de aangelegenheid. Een kledingfout is om overdressed te zijn. Probeer altijd in te schatten welke kleding er past bij een bepaalde gebeurtenis, en zoek met deze blik naar een outfit. Bij een feestdag of een verjaardag kun je uiteraard best uitpakken. Met een werkdag wil je je misschien juist wat rustiger kleden.

Underdressed zijn

Tegenover overdressed zijn, staat underdressed zijn! Het is jammer om op een speciaal feest niet alles uit de kast te halen. Weet daarom wanneer je juist wél helemaal los kunt gaan met het uitkiezen van je outfit. Denk aan oudjaarsavond bijvoorbeeld. Ook met de kerstdagen is het gebruikelijk om je op je feestelijkst te presenteren. Het ligt er natuurlijk nog altijd een beetje aan hoe mensen zich kleden in jouw omgeving – probeer hier tevens rekening mee te houden. Zo kom je tot een ideale look!

Lees verder: Geen zin of tijd om te strijken? Met deze 7 tips kom je kreukvrij voor de dag zónder strijken!

You Might Also Like