Mama

Momtalk: wat geven wij uit aan de verjaardagen van de meisjes

We zijn over de helft van de maand Oktober, dat betekend dat over één maand Zoë 2 jaar wordt. Daarna hebben we Sinterklaas, Kerstmis en 27 Januari wordt Lizzie 4 jaar. Ik ben het type moeder dat dat niet onopgemerkt voorbij laat gaan, en vier het alsof ik zelf jarig ben. Misschien een beetje to much, maar ach ze zijn één keer per jaar jarig, en verder krijgen ze bijna niets gedurende het jaar.

Kosten voor de cadeau’s

Om eerlijk te zijn let ik niet erg op de kosten wat iets kost. Natuurlijk als er een nieuwe fiets gekocht moet worden, dan komen daar niet nog honderden euro’s aan cadeau’s bij. Maar voor dit jaar heb ik voor Zoë de volgende cadeau’s gekocht, of moet ik nog aanschaffen:

Little Tikes Trike €60,-
Vtech praat met mij baby €38,-
Vtech magibook €39,95
Lego huis (kocht ik op Aliexpress)
Playmobil 123 meeneem boerderij €35,-
Poppenwagen Quinny €45,-
Loco Bambino €20,-
Magic Water Tekenmat €13,-
Skippykoe €20,-
Pixel Junior €17,-
Unicorn plaid

Deze cadeau’s zijn voor haar verjaardag, Sinterklaas en Kerstmis. Ook kiezen we voor de verjaardagen altijd voor thema versieringen. Voor Zoë doen we dit jaar het thema Teletubbies. ik schaf altijd op internet de versiering aan, dit koste mij ongeveer €25,- 1 slinger kunnen we ieder jaar hergebruiken, hier staat de tekst “Hoera Zoë is jarig” of “Hoera Lizzie is jarig” op. Qua cadeau’s heb ik nog geen idee wat er wanneer gegeven wordt. Voor Lizzie heb ik de volgende cadeau’s gekocht of moet ik nog aanschaffen:

Wobbel €95,-
Kapla €75,-
V Tech Magibook €39,95
Playmobil Hotel (via marktplaats aangeschaft) €40,-
Playmobil Paardenranch
Playmobil grote speeltuin €30,-
Ik leer knippen €7,-
Rom pom pom woordenmaker €14,-
Disco glitterlamp €11,-
Unicorn plaid
Rainbocorn €30,-

Voor Lizzie haar verjaardag hebben we het thema unicorn, de decoratie kocht ik ook op internet. En koste mij circa €40,- Verder mag Lizzie trakteren op de peuterspeelzaal, en gaat zij deze ook meteen verlaten. Ik heb nog geen idee wat ik haar laat trakteren, maar pak wel uit. Ik verwacht zo’n €30,- uit te geven incl. cadeau voor de juffen.

Kosten voor feestje en feestdagen
Dit jaar hebben we nog geen kinderfeestjes, maar vieren we de verjaardagen gewoon op de dagen dat zij jarig zijn. We laten meestal een taart voor 24 personen maken met een foto erop, deze kost circa €40,-, daarnaast hebben we chips, drinken en hapjes. De kosten per verjaardag hiervoor zijn als volgt opgebouwd (het is natuurlijk maar een schatting):

Taart €40,-
Chips €15,-
Drinken €50,-
Hapjes €35,-
Snoepzakjes €20,-

Sinterklaas vieren we thuis op 5 december, we maken simpel een schaal lasagna, dus dat zijn de kosten niet. Kerstmis vieren we ook ergens anders met veel cadeautjes voor alle kinderen :), en 2e kerstdag gaan we naar de winter Efteling.

Hoeveel geven jullie uit tijdens verjaardagen en feestdagen? Hebben jullie structuur in de uitgaves, of juist niet?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply