Lifestyle

Slaap je slecht? 6 tips om je nachtrust te verbeteren

Slaap je slecht? 6 tips om je nachtrust te verbeteren

Lig je ’s nachts regelmatig wakker? Dat is enorm vervelend! Slaap is immers heel belangrijk en het kan zo frustrerend zijn als je de slaap niet kunt vatten. Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem te vinden! Hoe slaap je beter? We delen onze handige tips.

Geen telefoon in bed

Het is de belangrijkste tip voor je nachtrust verbeteren die we kunnen geven: neem geen telefoon mee je bed in! En nee, het is geen excuus dat je de wekker moet zetten. Dat kan ook met een old school klokje dat je op je nachtkastje zet. Het felle licht van je scherm maakt dat je slaapstoffen niet goed worden aangemaakt door je lichaam. Daarnaast verveel je je niet zo snel in bed als je urenlang social media kunt checken: zo is het al gauw veel te laat. Beter slapen doe je daarom zonder je telefoon bij de hand te hebben.

Geen schermtijd ’s avonds

Heb je al eens geprobeerd om je telefoon buiten de slaapkamerdeur te laten, maar blijven de slaapproblemen opspelen? Dan kun je dit nog een stapje verder aanpassen: maak schermtijd de hele avond lang verboden. Dus ook als je nog op de bank aan het hangen bent. Even geen Instagram, Facebook, WhatsApp en andere apps in de uren voordat je naar bed gaat – laat die telefoon desnoods in de kast of je jaszak liggen als je er niet van af kunt blijven. We geven toe: dit is in het begin erg lastig, maar je kunt er zeker aan wennen. Geniet van de rust die het brengt!

Lees ook: minder stress in de ochtend? 6 handige tips!

Mediteren voor het slapengaan

Wat je kunt doen ’s avonds, in plaats van je uren doorbrengen met je telefoon? Ga mediteren bijvoorbeeld! Zo kom je echt helemaal tot rust – precies wat je nodig hebt voor het slapengaan. Je kunt ook aan yoga denken, tevens een ideale manier om te ontspannen.

Neem een bad

Heb je een bad? Dan is het een idee om daar lekker in te kruipen voordat je gaat slapen! Vul je bad met olie of zeep die voor ontspanning zorgt: denk aan een lavendelgeur of sterke winterse kruiden. Steek de kaarsen aan en houd de verlichting uit. Lees een boek. Zo ga je slapen als een roos!

Sporten voor het slapengaan

Hoewel bovenstaande tips gericht zijn op ontspannen om je nachtrust te verbeteren, is het juist ook een idee om je helemaal uit te sloven. Ga lekker een uur sporten voordat je naar bed gaat! Dit werkt niet voor iedereen, maar het kan zeker zo zijn dat je van dat uitgeputte gevoel beter kunt slapen. En dat is in ieder geval het proberen waard!

Minder of geen koffie drinken

Koffie is vaak een grote boosdoener bij slaapproblemen. In de rij voor tips om goed te slapen kan ‘ie dan ook niet ontbreken: probeer je koffieconsumptie te verminderen of zelfs helemaal te stoppen. In ieder geval vanaf het eind van de middag – en koffie in de avond is voortaan absoluut verleden tijd. Slaap lekker!

Meer lezen? 6 tips om als ondernemer je werkdag beter af te kunnen sluiten

You Might Also Like