Business Lifestyle

5x Handige stijlregels om je netjes te kleden

5x Handige stijlregels om je netjes te kleden

Of het nu om een sollicitatiegesprek gaat of gewoon om een reguliere werkdag: het is fijn om je netjes te kunnen kleden. Zo weet je immers zeker dat je goed voor de dag komt én ga je voor een boost van je zelfvertrouwen. Wat zijn handige stijlregels waar je je aan kunt houden? We delen ze in dit artikel.

Net in een jurk of rok

De meest nette kleding voor dames? Daarbij denken we toch wel snel aan een jurk of een rok. Hiermee zit je altijd goed! Om voor een nette look te gaan, is het slim om een ontwerp te kiezen met een wat langere fit. Denk aan een midi jurk of rok. Tot net boven of tot op de knie is een algemene goede regel om aan te houden. Soms kan het echter ook wat korter zijn, als het kledingstuk verder een zakelijke uitstraling kent. Denk aan een korte kokerrok!

Nette kleding: vrouw in pak

Wat we ook steeds vaker zien, is een vrouw in pak. Zo ga je voor een stoere stijl! Als dit goed bij jou past, kun je hier zeker eens voor gaan. Een strak pak oogt daarbij netjes, en met een wat meer oversized pak ga je voor een trendy uitstraling. De moderegel dat een vrouw geen pak kan dragen is vandaag de dag in ieder geval achterhaald!

5x Handige stijlregels om je netjes te kleden

Houd het rustig

Een andere stijlregel voor een nette outfit is: houd het een beetje rustig qua kleurgebruik en prints. Je kunt heus een subtiele print of een rustige kleur kiezen, maar een nette look is over het algemeen toch enigszins ingetogen.

Nette outfit dames: juiste combinaties

Ga je meerdere kledingstukken combineren tot een nette outfit voor dames? Denk er dan aan om de juiste combinaties te maken. Draag een smalle rok in combinatie met een wat wijdere top. Of doe dit juist andersom: combineer een nauwsluitende top met een wijdere rok. Zo zit er nog een speels randje aan je nette dameskleding – en dat valt op.

Jezelf blijven in nette kleding

Tot slot is het natuurlijk altijd belangrijk om jezelf te blijven, ook als je nette kleding draagt! Voel je je hier niet zo in thuis? Dan kun je ervoor kiezen om op subtiele wijze toch iets bijzonders aan de look toe te voegen. Netjes kleden bestaat uit een zakelijke outfit, maar je kunt er wel opvallende oorbellen bij dragen. Of ga voor een armband die direct in het oog springt. Dit kan er ook nog eens voor zorgen dat je beter wordt onthouden – ideaal bij een sollicitatiegesprek natuurlijk.

You Might Also Like