Business Lifestyle

Nooit meer te laat komen: het lukt met deze 7 tips!

Nooit meer te laat komen: het lukt met deze 7 tips!

Kom jij altijd te laat? Dat is een heel vervelende eigenschap, zowel voor jezelf als de mensen om je heen. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor dit probleem te vinden. Het kost je misschien wat moeite om deze verandering teweeg te kunnen brengen, maar het kan ook jou lukken! Hoe je het aanpakt? Lees onze tips!

Eerder aanwezig zijn dan de ‘echte’ tijd

Mensen die vaak te laat komen, hebben hier meestal last van omdat ze te optimistisch zijn met het inschatten van de tijd. Jij denkt bijvoorbeeld dat het een kwartier duurt om je klaar te maken, maar in werkelijkheid duurt het een half uur. Daarom is het een idee om jezelf wijs te maken dat je eerder aanwezig moet zijn dan de ‘echte’ afspraak. Heb je een afspraak om 10.00 uur? Maak er 9.30 uur van in je hoofd – zo heb je nog voldoende speling!

Houd rekening met onverwachte omstandigheden

Als je te laat komt, kan dat ook komen door onverwachte omstandigheden. Files, vertraging met de trein, een kop koffie die over je outfit valt – we noemen maar wat. Reken hier ook altijd wat tijd voor, zeker bij een afspraak die echt belangrijk voor je is.

Te vroeg? Een beloning!

Ben je bang dat je met bovenstaande tips ineens te vroeg gaat komen? Eerlijk is eerlijk: daar is eigenlijk niets mis mee. Je kunt zelfs met jezelf afspreken dat je jezelf in dat geval beloont. Haal een lekkere koffie to go bijvoorbeeld. Of neem een tijdschrift mee waar je nog even in kunt lezen als je eens ergens te vroeg bent: een momentje voor jezelf.

Op tijd komen: voorbereiding in de ochtend

Om op tijd te zijn is het verstandig om je planning ’s ochtends te optimaliseren. Stop met snoozen. Zorg dat je zoveel mogelijk voorbereid voor je ochtendroutine. Leg de avond van tevoren je outfit klaar. Zorg dat je ontbijt klaarstaat – met overnight oats bijvoorbeeld. Pak alvast je tas in. Zo kun je ’s ochtends veel sneller de deur uit!

Meer lezen? 7 tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin!

Geef spullen een vaste plek

Te laat komen omdat je je sleutel, schoenen, haarborstel of telefoon kwijt bent: herkenbaar? Dan is het een tip om al je benodigde spullen een vaste plek te geven. Met name je sleutel en portemonnee bijvoorbeeld, waar je echt niet zonder de deur uit kunt gaan. Dat helpt zeker bij op tijd komen!

Geen telefoon of televisie ’s ochtends

Ben je vaak te laat omdat je snel afgeleid bent ’s ochtends? Dan ligt het misschien niet eens zozeer aan je planning, maar bijvoorbeeld aan dat rondje social media dat je doet of tv-programma dat je nog gauw kijkt. Niet doen! Laat deze apparaten liever buiten beschouwing om ’s ochtends beter op te kunnen schieten.

Bepaal wanneer op tijd komen écht belangrijk is

Als op tijd komen moeilijk voor je is, kan het enorm veel energie kosten om hier steeds maar mee bezig te zijn. Als dit een grote issue voor je wordt, is het zaak om in ieder geval te bepalen waar en wanneer het écht belangrijk is om op tijd te zijn. Handel er in deze situaties altijd naar, maar wees op andere momenten soms wat minder streng. Zo is te laat komen op werk echt not done. Dat wil je absoluut voorkomen – of je nu net begint bij een nieuwe baan of hier al langer werkt. Het staat gewoon niet goed. Je kunt zelfs een officiële waarschuwing voor te laat komen krijgen, wat kan leiden tot ontslag voor te laat komen. Leren om op tijd te komen is dus met name belangrijk voor zakelijke momenten. Je familie en vrienden vergeven het je over het algemeen sneller als je laat bent. Al staat het natuurlijk alsnog echt niet netjes als je altijd maar te laat arriveert!

Verder lezen? 4 tips om te ontspannen na een drukke (werk)dag

You Might Also Like