Business

Ondernemen en op vakantie gaan, hoe doe je dat eigenlijk?

Als ondernemer op vakantie gaan, het is en blijft lastig. Zelf werk ik eigenlijk altijd door, en neem ik mijn werk mee op vakantie. Maar als ik even geen zin heb, dan ben ik daar ook makkelijk in, want dan werk ik op een ander tijdstip.

Kun je eigenlijk wel op vakantie?

De meeste ondernemers gaan niet eens met vakantie, want als je een winkel hebt of een ander fysiek bedrijf, dan wordt dat erg lastig om je bedrijf zomaar e ven dicht te gooien. Wanneer je een internet business hebt, wordt het al een stuk makkelijker om op vakantie te gaan. Er zijn ook ondernemers die gewoon op vakantie gaan en zonder moeite enkele weken niet bereikbaar zijn.

Maar wat als je dat niet kan of de mogelijkheid niet hebt? Zolang je je eigen goed voelt, kun je gewoon door blijven werken. Zelf neem ik af en toe gewoon een dagje vrij, en dat voldoet. Heb je een winkel die je draaiende moet houden? Vraag of een familielid het tijdelijk over wilt nemen, of een goede vriend of vriendin. De oplossing is dichterbij dan je denkt :). Dat kan natuurlijk niet met iedere business, maar overal is een oplossing voor.

Hoeveel mensen werken door tijdens een vakantie

Een deel van de ondernemers werkt dus gewoon door tijdens een  vakantie. Volgens de statistieken werkt 50% van de ondernemers gewoon door, 94% van de ondernemers is alleen bereikbaar. En volgens het onderzoek gaat ruim 90% van de ondernemers 20 dagen per jaar met vakantie.

Hoe pak je je rust als je niet op vakantie gaat

Zoals de meeste ondernemers, kun je niet een knop omzetten, waardoor je gewoon in alle rust geniet van je vakantie zonder dat ge-stress. Maar iedereen heeft rust nodig, ondanks dat ondernemen leuk is, en meestal ook wel flexibel. Persoonlijk plan ik het niet vooraf in wanneer ik vrij neem, ik ben vrij flexibel in mijn werk, en wanneer ik even geen zin heb, of onverwachts niet kan werken omdat er bijvoorbeeld iets met de kindjes is, dan neem ik die dag gewoon vrij.

Binnenkort neem ik bijvoorbeeld vrij om naar de nagelstudio te gaan, de kapster en een ontspanningsmassage in een wellnesscenter. Daarna kan ik er weer volop tegen aan, als ik maar af en toe even iets voor mijzelf kan doen. Ook vind ik het een rust momentje als s’avonds de kinderen op bed liggen, en ik met mijn man een film kijk of een potje scrabble speel.

Als Lizzie schoolvakantie heeft, gaan wij ook er even tussenuit, maar werk ik wel af en toe door, anders zou de ravage in mijn mailbox niet te overzien zijn :).

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply