Business Lifestyle

Ondernemer in de creatieve sector? Zo stel je je outfit samen!

Je outfit speelt een belangrijke rol tijdens je werk. Het bepaalt namelijk voor een groot deel hoe je overkomt, op nieuwe klanten bijvoorbeeld. Vandaar dat het zeker een must is om hier aandacht aan te besteden! Als ondernemer in de creatieve sector heb je daarbij relatief veel vrijheid: je hoeft niet altijd strak in pak. Maar dat kan de keuze ook ingewikkeld maken. In deze blog helpen we je een handje op weg: met deze tips stel je je outfit samen!

Wees jezelf

De belangrijkste tip voor zakelijke kleding voor dames als je een creatief beroep hebt? Wees jezelf! Juist in jouw werkveld mag je dat echt laten zien. Sterker nog: dit wordt gewaardeerd! Want waar het in andere branches zaak is om elke dag strak in pak te verschijnen, hoeft dat bij een creatief beroep meestal juist niet. En daar kun jij van profiteren!

Voel je dus vrij bij het samenstellen van je outfit voor werk. Draag je als casual outfit bijvoorbeeld ook nooit een rok of jurk? Dan hoeft dat tijdens je werk ook niet – jij kunt beter een fraaie pantalon of een stijlvolle jeans dragen. Maar laat het bijvoorbeeld ook zien door je lievelingskleuren te dragen, of de stijl uit te dragen die jij mooi vindt. Dat voelt goed!

Tips voor leuke zakelijke kleding voor dames

Een professioneel randje

Hoewel we bij bovenstaande tip inderdaad duidelijk maken dat je jezelf kunt zijn, is het toch ook belangrijk om een professioneel randje in je zakelijke kleding terug te laten komen. Je gaat bij wijze van spreken niet in je vakantiekloffie naar een werkafspraak.

Het gaat daarbij om het vinden van de juiste balans: wees aan de ene kant jezelf met je outfit, maar let er toch ook altijd op dat je er netjes en verzorgd uitziet. Dat zijn namelijk basiskenmerken van een uitstraling die wat ons betreft in elke branche belangrijk zijn, ook als creatieve ondernemer!

Lees ook: Met deze accessoires kom je professioneel over als ondernemende moeder

Kleur mag je laten zien

Bij een werk outfit denken we al gauw aan kleuren als blauw, grijs of zwart. Hoewel je daar natuurlijk goed voor kunt kiezen, kun je met je creatieve kleding juist ook kleur laten zien. Dat laat namelijk iets van jou zien! Durf op die manier de aandacht te pakken.

Je hoeft heus niet meteen een outfit aan te trekken die volledig uit felle kleuren bestaat, als je je daar niet prettig bij voelt. Je kunt ook een kleurenaccent terug laten komen – denk aan de knopen op je jasje, de sieraden die je draagt of het sjaaltje om je nek. Om maar wat voorbeelden te noemen! En die vormen precies de opvallende finishing touch die past bij jouw werk outfit voor dames!

Ondernemer in de creatieve sector? Zo stel je je outfit samen!

Kies voor leuke accessoires

We benoemden het hierboven al kort: accessoires maken je outfit helemaal af. Maak daar dan ook gebruik van! Ook als je zakelijke dameskleding best basic is, kun je zo toch helemaal uniek voor de dag komen. En dat voelt goed.

Zo kun je bijvoorbeeld best een opvallende ketting of armband dragen. Of draag een horloge om je pols met een bijzonder design. Het zijn de kleine dingen die het doen: op deze manier kun je echt een indruk achterlaten met je zakelijke kleding. En dat helpt er dan weer bij dat je beter wordt onthouden, bijvoorbeeld door potentiële werkgevers! Zichtbaarheid als ondernemer is belangrijk.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply