Business

Ondernemersverzekeringen

Ondernemersverzekeringen

In loondienst worden veel verzekeringen automatisch door je werkgever geregeld. Als ondernemer moet je hier zelf voor zorgdragen. Er zijn verschillende soorten ondernemersverzekeringen die bijvoorbeeld inkomensrisico’s bij arbeidsongeschiktheid en ziekte of overlijden dekken of in je pensioen voorzien. Je hebt als ondernemer meestal al genoeg aan je hoofd, daarom is het verstandig om jezelf in te dekken tegen onverhoopte risico’s. Daarmee wordt ondernemen in elk geval meer ontspannen.

Soorten ondernemersverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen en de premies kunnen nogal uiteenlopen. Het hangt van je persoonlijke wensen, je branche of je bedrijf af welke risico’s je wilt afdekken. De meest voorkomende verzekeringen zijn die voor: bedrijfsaansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid, rechtsbijstand, ziektekosten, pensioen, goederen en inventaris en bedrijfsstagnatie of webshops. De verschillende dekkingen zijn onder meer gericht op risico’s rondom bezittingen, risico’s met betrekking tot leven, dood of gezondheid of risico’s aangaande het vermogen. Maar je kunt je ook verzekeren voor brand-, storm-, water- en blikseminslagschade, inbraak, beroving, ontploffing, aanrijdingen, vandalisme, niet-betalende debiteuren of torenhoge advocatenkosten.

Premieverschillen

Je kunt je natuurlijk volledig indekken tegen elk risico, maar het loont om hier kritisch in te zijn. Kies alleen die verzekeringen die voor jou van belang zijn. Het risico dat iemand die in de bouw werkt arbeidsongeschikt raakt, is vele malen groter dan bijvoorbeeld dat van een belastingadviseur. Dit zie je dan ook vaak terug in de hoogte van de premie. De meeste verzekeraars baseren de hoogte van de premies ook voor een deel op je leeftijd, je beroep en het bedrag waarvoor jij je wilt verzekeren.

Het kiezen van ondernemersverzekeringen

Het is aan te bevelen om eerst te inventariseren welke verzekeringen in jouw branche gangbaar zijn. Daarnaast bestaan verschillende vergelijkingssites waarop je snel inzicht kunt krijgen in de verschillende mogelijkheden. Binnen een paar muisklikken heb je vaak al een overzicht van je zakelijke risico’s en de bijbehorende ondernemersverzekeringen. Je kunt je ook laten adviseren door een onafhankelijke partij. Soms loont het om verzekeringen bij verschillende verzekeraars onder te brengen, maar er zijn ook verzekeraars die pakketkorting geven wanneer je meerdere verzekeringen via hen laat lopen. Laat je goed adviseren en kies wat bij jou past.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply