Business

Online je administratie doen als zelfstandig ondernemer? Dít zijn 6 handige platformen!

Online je administratie doen als zelfstandig ondernemer? Dít zijn 6 handige platformen!

Hoewel je natuurlijk de hulp van een boekhouder kunt inschakelen, is het ook een optie om zélf je administratie te doen als zelfstandig ondernemer. Zeker als je er wat verstand van hebt, is dat ideaal: zo hoef je minder kosten te maken. Online administratie bijhouden: er zijn verschillende handige platforms waar je dit kunt doen. We zetten onze tips voor software voor je boekhouding voor je op een rijtje!

Makkelijk boekhouden: waarom een online tool gebruiken?

Je komt er als ondernemer niet onderuit: die administratie moet worden bijgehouden. Je mag natuurlijk zelf bepalen hoe je dat doet. Van een simpele Excel-sheet waarin je alles noteert tot hulp van een boekhouder: iedere ondernemer maakt hier weer andere keuzes in. Veel ondernemers gebruiken slim online boekhoudpakket, via software of sites waarin je je administratie online bij kunt houden. Dat is aan de ene kant goedkoper dan een boekhouder, en aan de andere kant juist makkelijker en overzichtelijker dan een Excel-overzicht dat je zelf in elkaar hebt geknutseld. Aanrader dus!

Online administratie met Gekko

Gekko is een handige online tool voor je administratie. Je kunt dit zelfs gratis gebruiken! Je uren bijhouden, je ritten noteren, bonnen scannen of facturen versturen: er zijn veel verschillende opties om gebruik van te maken. Mocht je toch meer van de geavanceerde opties gebruik willen maken, is er een betaalde versie.

Administratie online met Moneybird

Moneybird is een populaire site voor online boekhouden. Het werkt snel en is gebruiksvriendelijk. Ook als je niet zoveel verstand van boekhouden hebt, kom je er met Moneybird goed uit: aan uitleg geen gebrek. Er zijn verschillende pakketten om uit te kiezen, waar uiteenlopende tools aan gekoppeld zitten om te gebruiken. Het is net wat jij nodig hebt voor de online boekhouding van je bedrijf!

Leestip! Betaalbaar een auto leasen als zzp’er? Zo doe je dat!

Jortt voor online boekhouden als zzp’er

Nog een site voor online administratie bijhouden waarop alles je zo eenvoudig mogelijk wordt uitgelegd? Dat is Jortt. De site waarmee je werkt is snel en overzichtelijk, wat wel zo goed uitkomt bij het boekhouden online.

SnelStart voor online administratie

Een online boekhoudprogramma met een wat klassiekere look is SnelStart. Juist met weinig poespas werkt deze tool zo handig. Je kunt hier verschillende dingen mee. Denk aan het uploaden van bonnetjes, maar bijvoorbeeld ook aan een iDeal betaallink toevoegen. Gebruik ook de bijbehorende boekhouden app!

e-Boekhouden.nl voor online boekhouden

Ook bij e-Boekhouden.nl kies je voor een klassiek design om in te werken. Fijn als je daarnaar op zoek bent! Zo kun je je boekhouding goed op orde houden.

Administratie online met MoneyMonk

Met MoneyMonk heb je veel opties om mee te werken. Zo kun je je online administratie bijhouden, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor project management. Maak het zo overzichtelijk mogelijk voor jezelf!

Lees verder: Een freelancer of stagiair inwerken in jouw bedrijf? 8x zo pak je het slim aan!

You Might Also Like