Business Lifestyle

Een online training volgen? Dit zijn de 8 grote voordelen!

Als ondernemer is het slim om jezelf te (blijven) onderwijzen. En tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker online. Ideaal, want er zitten veel voordelen aan een online training volgen. Welke dat zijn? Je leest het in deze inspirerende blog!

Een online training is haalbaar

Als ondernemer – en zeker als ondernemende moeder – zijn je dagen vaak al hartstikke vol. Een goede planning is dus belangrijk! En wat er zo handig is aan een online training? Dit is al gauw haalbaar om toe te voegen aan je planning. Waar zomaar weer de schoolbanken induiken niet lukt, is dat met e-learning wel anders. En dat maakt dit een stuk bereikbaarder!

Een online training volgen? Dit zijn de 8 grote voordelen!

Bepaal wanneer je je online training volgt

Die haalbaarheid heeft ook te maken met de vrijheid die je hebt bij een online training volgen. Wil jij midden in de nacht de volgende les volgen? Of juist liever aan het begin van de dag? Je bepaalt het helemaal zelf! Zolang er geen live-onderdeel aan de training zit, is dit volledig aan jou. En live-onderdelen zijn vaak ook nog eens terug te kijken – niets aan de hand dus. Geniet van die flexibiliteit bij een online training volgen!

Voordelen online leren: op elke plek mogelijk

Niet alleen het tijdstip van het leren is iets om zelf te bepalen, maar ook de plaats waar je de online training volgt. Gewoon lekker vanuit je thuiskantoor is zeker een optie. Maar ook als je bijvoorbeeld een workaway hebt geboekt. Je kunt de training overal volgen, waar jij maar wilt! Verschillende tijdzones zijn ook geen probleem. Ook dat biedt de nodige vrijheid.

Je eigen tempo bepalen

We noemden het al eerder: als drukke ondernemer is het soms schuiven in je planning. Heb je toch ineens geen tijd om de nieuwe les te volgen? Of heb je juist een uurtje over om vooruit te werken? Ook dat is helemaal aan jou! Zo bepaal je dus je eigen tempo.

Lees ook! 11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

De stof terughalen

In de collegebanken wordt een verhaal eenmalig met je gedeeld, waarna het zaak is om het maar in je hoofd te hebben opgeslagen. Bij een online cursus zit dat wel anders: je kunt de informatie er gewoon nog eens bij pakken. En dan hoef je er niet eens aantekeningen van te hebben gemaakt!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van e-learning

Een online training volgen: verrijkte informatie

Online training voordelen hebben ook te maken met de content die je voorgeschoteld krijgt. Tegenwoordig zijn online trainingen verrijkt met video’s, podcasts, animaties en meer. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om nieuwe informatie tot je te nemen! Je houdt de aandacht er op deze manier goed bij.

E-learning voordelen: een goedkope keuze

Nog meer e-learning voordelen? Een online training is vaak relatief goedkoop! Zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld studies aan een hogeschool of universiteit. Je hebt als ondernemer al genoeg kosten om te maken – hoe fijn is het als je zo goedkoop mogelijk je kennis kunt bijspijkeren?

Geen reistijd bij een online training

Je kunt je e-learning cursus gewoon vanuit huis doen – of elke andere gewenste plek. Dat scheelt ook zeker in de reistijd! Zo bespaar je dus tijd én geld. Ideaal, toch?

Leestip: What’s in your bag? 10 handige spullen voor in je zakentas!

You Might Also Like