Business

Personal: Even de balans kwijt

Personal: Even de balans kwijt

Het is alweer ruim twee weken geleden dat ik een blog artikel online zette. De afgelopen weken is er dan ook veel gebeurd, rondom het gezinsleven en ook qua werk. Ik heb de afgelopen periode zo enorm veel aanvragen gehad, en heel veel nieuwe ideeën uitgewerkt, dat ik even vergat dat ik ook nog moeder ben.

Minder gaan werken?

Nee, dat zeker niet. Waar ik tot nu toe altijd maar werkte als het even kon, en stiekem soms ook terwijl de kinderen rondliepen, dat stopt nu wel. Ik probeer parttime te gaan werken, want ik ben moeder en 24/7 werken hoort daar niet bij. De bedoeling is dus om te gaan werken wanneer de kinderen er niet zijn.

Één dag in de week gaan ze allebei naar oma, 1 ochtendje in de week gaat Lizzie naar de PSZ. Maar dan is Zoë er nog, meestal doe ik met haar de boodschappen en daarna gaan we naar huis, en wanneer ze wilt slapen werk ik een uurtje en anders doen we iets samen. Gerard is meestal rond 15.30 thuis, de bedoeling is dan dat ik ga werken, terwijl hij er voor de meisjes is. Als we iets anders te doen hebben, dan doen we dat en werk ik in de avond door tot soms wel 02.00.

De perfecte balans tussen werk en privé?

Die is er niet, die was er wel, maar die is nu sinds de meisjes wat ouder worden helemaal weg. Ik werk wanneer het kan, maar werk bijvoorbeeld niet op dinsdag en donderdag. Dan probeer ik s’middags ook meestal de afspraken buiten de deur te plannen, zoals een bezoekje aan de tandarts, huisarts o.i.d. Of met het mooie weer in opkomst een bezoekje aan de ijssalon of iets anders.

Ik werk dus even kort gezegd op: maandag in de ochtend als het kan, in de middag als Gerard thuis is en s’avonds, dat zijn op de maandag al een uurtje of 7. Op dinsdag werk ik dus overdag niet, maar als er spoed bij is dan werk ik in de middag en sowieso in de avond een x aantal uur. Woensdag heb ik gedoopt tot een combinatiedag, s’morgens doen we iets met z’n 3tjes en s’middags werk ik en vermaakt Lizzie zich even zelf een uurtje tot Gerard thuis is.

Op Donderdag ga ik met de meisjes altijd naar mijn ouders, en werk ik in de middag alleen als het nodig is en sowieso in de avond. En op vrijdag gaan de meisjes naar oma, en heb ik de hele dag om te werken.

Beter inplannen

Ik heb enorm veel werk, maar heb wel geleerd om dit beter in te plannen, en ook ‘nee’ te kunnen zeggen als ik even geen tijd heb. Daarbij plan ik opdrachten ook verder vooruit in, op die manier creëer ik meer rust en tijd voor mijzelf. Administratie bijvoorbeeld doe ik op 1 vaste dag per maand, dan ben ik er een aantal uurtjes mee bezig en dan ben ik weer klaar voor 1 maand.

Wat veranderd er voor businessmom.nl

Vanzelfsprekend was ik ook even de balans kwijt voor mijn blog, ik had totaal geen inspiratie meer. En ik heb liever een blog online die veel bezoekers trekt, dan alleen een blog die er voor de sier staat. En op die manier blijf ik ook verder gaan, ik plan niet meer voor iedere dag een item in. Zodra ik inspiratie heb schrijf ik een blog en publiceer ik deze. Ik probeer wel om in ieder geval 3 blogs per week online te krijgen.

Daarnaast ga ik minder persoonlijk bloggen, en probeer ik meer blogs te schrijven waar ondernemers iets aan hebben.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply