Geen categorie

Personal: Mijn doelen voor de maand Augustus

Deze blog staat nog maar net online voordat ik op vakantie ga. Vaak kijk ik al ver vooruit qua het stellen van doelen. Maar omdat de halve maand Augustus om is voor ik weer aan het werk ga, is het lastig om doelen te stellen. Maar er is één doel die ik heb voor deze maand en dat is mijn werk op een laag pitje zetten en te genieten van de zomer en mijn gezin! Na een jaar hard werken zijn we met het hele gezin toe aan vakantie, en gaan daar dan ook optimaal van genieten.

Betere structuur na de vakantie

Verder heb ik natuurlijk nog meer doelen voor het aantal weken dat Augustus resterend heeft voor we aan de maand September beginnen. Hoe vaak ik ook heb geprobeerd om structuur te krijgen in de balans tussen werk en privé, ik ben er eerlijk gezegd nog nooit in geslaagd. Ik struggle met de dagen die ik werk, en de dagen die ik vrij zou houden voor de meisjes. Kort gezegd werk ik 7 dagen per week, continue tussendoor zodra het eventjes kan. Structuur is dus ver te zoeken.

Dit wil ik dan ook echt beter gaan inplannen, ik ben dan de hele dag aan het werk wanneer ik oppas heb, wanneer ik geen oppas heb en Lizzie niet naar de peuterspeelzaal hoeft ben ik vrij. Op een dag dat Lizzie naar de peuterspeelzaal gaat, maak ik er een combinatie dag van. Sowieso kan ik bijna iedere middag werken, maar kom ik eigenlijk nooit toe aan me-time, ondanks dat ik absoluut geen hekel aan mijn werk heb.

Niet teveel hooi op de vork nemen

Ook al denk ik dat ik het heus wel ga redden, om zoveel websites te ontwikkelen en marketing trajecten af te ronden, en ook nog te bloggen en aan mijn eigen websites en webshops te werken. 9 van de 10 keer red ik dat dus niet, loop ik te stressen, reageer ik dat af op de kinderen en ga ik avonden lang door met mijn werk. Echt niet de bedoeling dus, beter inplannen en leren nee zeggen is een nieuw doel die ik instel vanaf de maand Augustus.

Meer quality time met de kids

In mijn omgeving krijg ik genoeg te horen dat ik genoeg aandacht besteed aan mijn kinderen, maar het voelt niet zo. Plan is dus om structuur in de werkdagen te krijgen, zodat ik ook vrije dagen heb dat ik de hele dag er voor mijn kids kan zijn en niet hoef te zeggen, mama moet nog even een mailtje sturen of een telefoontje plegen. Sinds kort heb ik ook een nieuw privé telefoonnummer genomen, ik werd soms gek van de telefoontjes en whatsappjes en de druk die daarbij kwam kijken was echt niet goed voor mijn privéleven. Even Lizzie halen van de peuterspeelzaal en ondertussen een mailtje sturen of een telefoontje plegen gaat niet samen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply