Business

Plannen, dat doe je zo!

Plannen, dat doe je zo!

In een druk gezinsleven is het vaak lastig om alles op de rails te houden. Ik heb alle manieren van plannen al geprobeerd, en het lijkt erop alsof we nu de juiste manier hebben gevonden. Omdat ik veel variatie in werkzaamheden heb, heb ik echt wel een uitgebreide planner nodig.

Waarom plannen zo belangrijk is?

Ik heb gelukkig nog geen schoolgaande kinderen want anders zou het echt een grote chaos worden. Over 1 jaar gaat dat wel gebeuren, maar tot die tijd heb ik nog even om na te denken hoe ik het dan allemaal ga doen. Plannen is nou eenmaal belangrijk om structuur te krijgen en te houden. Je creeert meer rust voor jezelf en je omgeving, en zelf merk ik dat je meer productiever bent wanneer je een planning bijhoud.Plannen met de bullet journal

Enkele maanden terug kwam ik op de Creadoe beurs in aanraking met de bullet journal, ik had er al vaker over gehoord en gezien op onder andere Pinterest. Ik besloot er een te kopen en op Youtube en Pinterest inspiratie op te doen voor spreadsheets. Ik ben chaotisch in mijn hoofd en heb veel te veel ideeën die ik niet allemaal tegelijk tot uitvoering kan brengen, daarom kwam de bullet journal voor mij als geroepen!

Hoe gebruik ik de bullet journal

Omdat ik het niet eens kon worden met de meeste planners die te koop zijn, vond ik het een enorme uitdaging om te gaan plannen met de bullet journal waar je vrij baan hebt om deze zo in te delen dat hij naar je zin is. Ik hou nogal van veranderingen, ik had dus iedere week een andere spreadsheet om te kijken welke het beste bij mij past.

In een recente vlog van Juliette Suzanne van My Lovely Notebook, zag ik dat zij werkt met de 1,3,5 methode. Je plant dan binnen de uren die je op een dag hebt om te werken 1 ding in wat lang duurt (in mijn geval e-mails beantwoorden), 3 dingen die niet zo lang duren en 5 dingen van hooguit 15 minuutjes per stuk. Ik werk er nu sinds 1 week mee en het bevalt me zo enorm goed, en het geeft je zo’n enorm goed gevoel wanneer je alle punten van de dag hebt afgerond!

Privé dingen inplannen

Zodat privé en werk dingen niet door elkaar lopen maken we ook gebruik van een gewone agenda op de smartphone. Mijn man en ik delen een agenda door middel van een gmail account, zo kunnen we afspraken toevoegen zonder dat we door elkaar lopen. Ik voeg ze zelf ook onderaan toe in de bullet journal behorende bij de dag.
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply