Business

Dít zijn 8 inspirerende podcasts voor de ondernemer!

Dít zijn 8 inspirerende podcasts voor de ondernemer!

Podcasts zijn populair! En dat is niet gek: verhalen uit een podcast kunnen enorm boeiend zijn en inspirerend werken. Er zijn veel podcasts voor ondernemers te vinden. We zetten de leukste en interessantste luistertips voor je op een rijtje – ontdek ze allemaal!

Hoe luister je naar inspirerende podcasts?

Ben je nieuw in de wereld van postcasts? We leggen je kort uit hoe het werkt: podcasts zijn digitale audioverhalen die over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken kunnen gaan – van sport, cultuur en fictie tot dus ondernemerschap. Vaak gaat het om een serie met meerdere afleveringen, die bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks verschijnen. Je kunt inspirerende podcasts vinden over specifieke thema’s die jou interesseren. Luister podcasts via je streamingdienst, zoals iTunes of Spotify, via speciale podcast-apps voor je telefoon of iPad, of via de website van de podcastmakers.

Podcasts voor ondernemers: Creative Peptalk

We trappen af met een Engelstalige inspirerende podcast: Creative Peptalk. Andy J. Miller nodigt allerlei inspirerende gasten uit om te praten over creatieve carrières. Van persoonlijke verhalen tot uitgebreide interviews met ondernemers: genoeg om je door te laten inspireren.

HBR IdeaCast

Zoek je een ondernemers podcast in de hoek van business en management? Dan is HBR IdeaCast iets voor jou: een podcast met een wat zakelijkere insteek, door editors van de Harvard Business Review.

Getting Things Done

Podcasts voor ondernemers gaan ook vaak over productiviteit. Neem een voorbeeld aan Getting Things Done, naar de gelijknamige en geliefde methode in de ondernemerswereld. Zo krijg je allerlei tips om je productiviteit te verhogen!

Eelco De Boer

De Nederlandstalige ondernemers podcasts van Eelco De Boer zijn lekker kort van stof – je kunt ze snel even tussendoor beluisteren. De thema’s lopen uiteen, van tips voor het afronden van projecten tot het verkopen van een product dat nog niet bestaat.

De Ondernemer

De Ondernemer heeft een podcast voor ondernemers over alles wat met het ondernemerschap te maken heeft. Denk aan marketing, actualiteiten en financiën. Met verschillende sprekers is er altijd wel een onderwerp om door te worden geboeid!

ZZP Café

Als zelfstandig ondernemer moet je zelf je eigen boontjes doppen. En daar komt soms toch behoorlijk wat bij kijken! De inspirerende podcast ZZP Café helpt je bij thema’s als het bijhouden van je administratie en netwerken.

StartUp

Wat komt er nu écht kijken bij het starten van je eigen onderneming? Een luistertip is de Engelstalige podcast StartUp: hierin wordt uit de doeken gedaan hoe het leven als zelfstandig ondernemer eruit ziet, met verhalen van beginnende ondernemers.

Without Fail

Bij ondernemen hoort vallen en opstaan. Daarom staan de volgende vragen centraal in Without Fail: wat werkte er wel, en wat juist niet? En waarom? Zo kun jij daar alvast een lesje uit leren – ook daar helpen podcasts voor ondernemers zeker bij!

Meer lezen? 11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

You Might Also Like