Lifestyle

Schaduw in de tuin creëren: 4 tips

Schaduw in de tuin creëren 4 tips

Staat het zonnetje hoog aan de hemel en is het perfect weer om lekker buiten te zitten? Heerlijk! Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook wat schaduw creëert mocht de zon je even net wat teveel worden? We geven je een aantal praktische tips; voor zowel het grote, als het kleine budget.

1. Kies een mooie parasol

De makkelijkste en meest populaire manier is om een parasolvoet aan te schaffen en hier een mooie parasol in te steken. Je zet de parasol boven je eettafel, of boven een hangmat om zo de perfecte hoeveelheid schaduw te creëren op de juiste plek. Het fijnste is dat parasols in alle soorten en maten komen, en je maar genoeg kleuren hebt om uit te kiezen. Zo kun je de parasol (en vaak zelfs de voet) ook nog eens aan de stijl in je tuin aanpassen!

Kies een mooie parasol

2. Een schaduwdoek

Een andere, moderne manier om schaduw te creëren is met behulp van een schaduwdoek. Je spant het schaduwdoek tussen twee locaties waar je het aan vast kunt maken: je muur en een boom bijvoorbeeld. Het leuke aan een schaduwdoek is dat je allerlei verschillende kleuren, maten en stijlen doeken kunt vinden. Dit zorgt ervoor dat je ook de schaduwdoek perfect binnen het design van je tuin kunt laten passen. De doek is het leukste tussen twee (of meer) bomen, maar kan ook gewoon aan een schutting of schuur bevestigd worden.

3. Een natuurlijke DIY parasol

Wil je zoveel mogelijk natuur in je tuin houden en de natuur ook nog eens gebruiken om schaduw te creëren? Ga dan aan de slag met een leuk DIY project en maak je eigen parasol met behulp van een mooie klimop. Je hebt een lange paal nodig waar je hoepels aan bevestigt. Tussen de hoepels span je gaas of een net waar de klimop tegenaan kan groeien. Door de klimop op de juiste manier te snoeien en lekker door te laten groeien heb je in no-time een mooie, natuurlijke parasol in je tuin!

4. Je eigen schaduwdoek maken

Wanneer je twee (of meerdere) kabels door je tuin spant en hier ringen aanhangt (dezelfde ringen als die je voor een douchegordijn zou gebruiken), kun je waar en wanneer je wilt de perfecte hoeveelheid schaduw creëren. Schaf een schaduwdoek aan of gebruik oude lakens om aan de ringen te bevestigen. Schuif de ringen vervolgens naar de plek waar jij schaduw wilt: en voila!

You Might Also Like