Interior Mama

Hoe maak je van een kinderkamer een stoere tienerkamer?

Hoe maak je van een kinderkamer een stoere tienerkamer?

Als je kind ouder wordt, wil je van de kinderkamer een tienerkamer maken! Het liefst natuurlijk in de gewenste stijl van je kind. Wil je een stoere tienerkamer inrichten? Tof! Of het nu gaat om een stoere meidenkamer of een stoere jongenskamer: we hebben zeker tips voor je. Ontdek ze allemaal!

Stoere tienerkamer: juiste kleurgebruik

Kinderachtige kleuren kennen geen plaats in de stoere tienerkamer. Pas daarom op met een kleur zoals roze. In een stoere meidenkamer of een stoere jongenskamer kun je beter kiezen voor groen, bruin, zwart, grijs of blauw! Een combinatie van verschillende kleuren is ook zeker een optie. En laat de stoere kleuren terugkomen in alle onderdelen van de kamer: van de muur tot de meubels, van de accessoires tot de vloerdecoratie.

Hoe maak je van een kinderkamer een stoere tienerkamer?

Stoere meubels voor de puberkamer

De meubels vormen natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de puberkamer. Bij een stoere tienerkamer kun je denken aan grote, houten meubels. Het bed en het bureau mogen bijvoorbeeld best opvallen: je hoeft het niet bij een subtiele stijl te houden. Sterker nog, een grover jasje is gewenst! Ook unieke meubels kunnen hieraan bijdragen. Denk aan een hoogslaper: toch zeker een stukje cooler dan een regulier bed. Of misschien is een tweepersoonsbed zelfs al een goede optie.

Toffe materiaalsoorten voor de tienerkamer

In de designs voor de inrichting van de stoere tienerkamer voor een jongen of meisje kun je ook de materiaalsoorten meenemen. We hadden het hierboven al over hout: dat past goed in het straatje. Ga voor robuust, doorleefd hout, het liefst in een donkere kleur. De afwerking hoeft niet netjes te zijn – steigerhout past bijvoorbeeld juist beeldig. Verder kun je denken aan metaal, in een zwarte of grijze kleur. Een beeldige combinatie ook!

Hoe maak je van een kinderkamer een stoere tienerkamer?

Tienerkamer decoratie en styling details

Ook in de stoere tienerkamer passen accessoires, net als in elke kinderkamer. Pas wel op met tierelantijntjes: daar heeft je dochter of zoon waarschijnlijk geen behoefte aan. Je kunt natuurlijk juist wel denken aan een coole poster of een schilderij aan de wand. Laat je kind hier ook een beslissing over maken. Ook een opvallende, grote lamp aan het plafond of aan de wand kan goed staan. Een chillhoek kun je prima inrichten, met een comfy zitzak of een stoer bankje bijvoorbeeld. Grote kans dat dit de favoriete hangplek wordt van je kind! Je kunt er tevens aan denken om hier een gameconsole te plaatsen – zo kan je kind gewoon op de kamer gamen, en hoef jij je daar verder niet mee bezig te houden in de woonkamer. Want dat is ook belangrijk bij de inrichting van de puberkamer: er echt een eigen plek van maken.

Verder lezen? 4x handige tips om je kinderen te motiveren om op te staan uit bed

You Might Also Like