Lifestyle

Afkicken van koffie: dít zijn 5 goede alternatieven voor koffie

Afkicken van koffie: dít zijn 5 goede alternatieven voor koffie

Wil je stoppen met koffie? Als je heel veel koffie drinkt en te maken hebt met een verslaving van koffie, is het verstandig om te minderen of zelfs helemaal te stoppen met koffie drinken. Maar het is dan wel prettig als je iets anders lekkers hebt om te drinken! Wat zijn goede alternatieven voor koffie? We zetten het voor je op een rijtje.

Matcha groene thee

Je hebt vast al eens van matcha groene thee gehoord, aangezien dit drankje een ware trend is. Dat niet alleen: matcha groene thee is erg gezond! Dit vormt voor veel mensen de reden om het te drinken. Matcha groene thee bevat calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Ook is matcha thee rijk aan antioxidanten. En cafeïne in matcha thee geeft je energie een boost. Dat kun je goed gebruiken! Aan de intense smaak moet je misschien even wennen, maar als je ervan gaat houden, wil je niet meer zonder.

Groene thee

Naast matcha thee, kun je ook ‘gewone’ groene thee drinken. Dit is minder geconcentreerd dan matcha thee, en heeft dus een mildere smaak. Matcha thee schijnt wel meer gezondheidsvoordelen te hebben. Al is het drinken van groene thee ook gezond. De keuze is aan jou.

Kurkuma thee

Kurkuma thee is enorm geliefd in India. Ook deze theesoort is goed voor de gezondheid! Tegelijkertijd kan kurkuma thee je energieniveau een boost geven, zodat je je werkdag goed door kunt komen. En daarnaast werk je aan het op peil houden van je immuunsysteem.

Cafeïnevrije koffie

Merk je dat je toch te sterk verlangt naar de smaak van koffie? Dat is een veelvoorkomend probleem bij een koffieverslaving. Je kunt in dat geval kiezen voor cafeïnevrije koffie. Zo geniet je nog altijd van de smaak van koffie, maar krijg je minder cafeïne binnen. Dit is ook een ideale keuze wanneer je wilt stoppen met koffie drinken aan het eind van de dag, als je er slecht door in slaap kunt komen ’s avonds.

Koud bruisend of plat water

Drink ook gewoon meer water bij het stoppen met koffie drinken! Het is qua smaak dan misschien wel saaier dan koffie, maar het is zeker gezond om veel water te drinken. Je kunt het drinken van water wat spannender maken door echt koud water te drinken: zet een fles in de koelkast. Ook bruisend water is misschien al lekkerder dan plat water: haal een machine in huis waarmee je zelf bruisend water kunt maken. En een schijfje citroen of wat munt in een glas water doet ook wonderen!

You Might Also Like