Lifestyle

Minder koffie drinken: hoe pak je stoppen met koffie aan?

Minder koffie drinken: hoe pak je stoppen met koffie aan?

Koffie drinken in beperkte mate wordt tegenwoordig als gezond gezien. Het drinken van te veel koffie is echter niet goed voor je. En ook kan het zo zijn dat je nadelige effecten ervaart door het drinken van koffie, zoals trillerigheid of een opgefokt gevoel. Of misschien wil je minderen of stoppen met koffie drinken om er minder afhankelijk van te zijn. Hoe kun je dat aanpakken? Lees onze tips!

Alternatieven voor koffie

Het kan je helpen om iets anders te gaan drinken, als je je kop koffie overslaat. Er zijn veel alternatieven voor koffie, die ook goed smaken! Denk aan thee, sap of water. Het is namelijk sowieso goed om te blijven drinken. Ruil je koffiemomenten daarom om voor iets anders. In het begin zal het heus even wennen zijn, maar het komt uiteindelijk goed.

Koffie zonder cafeïne drinken

Mis je de smaak van koffie toch te erg als je het niet langer drinkt? Ga dan voor koffie zonder cafeïne. Dat is een ideale optie als je de smaak van koffie nog altijd wilt waarderen, maar toch wilt minderen of stoppen met koffie. Stoppen met cafeïne maakt namelijk dat je de nadelige effecten van koffie niet langer ervaart.

Minder koffie drinken: zoek afleiding

Zoals ook altijd tegen stoppende rokers wordt gezegd, geldt tevens voor stoppende koffiedrinkers: zoek afleiding. Op de momenten dat je snakt naar een vers bakje kun je maar beter iets anders gaan doen, of aan iets anders gaan denken. Loop vlug een rondje buiten of door het huis. Neem de tijd om een kop thee te zetten. Of zoek iets anders wat je afleidt. Zo ben je die zin in koffie gauw weer kwijt.

Stoppen met koffie: laat het je omgeving weten

Het kan helpen om je omgeving in te lichten dat je minder of geen koffie meer drinkt. Denk aan je gezin, vrienden en collega’s. Zo verminder je de kans dat je tijdens de werkdag wordt gevraagd om even een kop koffie te gaan halen met een collega. Het is fijn als hier rekening mee kan worden gehouden!

Minderen met koffie: kies je momenten

Als je volledig wilt stoppen met koffie drinken, drink je het in z’n geheel niet meer. Wil je liever wat minderen met koffie? Kies dan bepaalde momenten uit waarop je nog wél koffie drinkt. Alleen in de ochtend bijvoorbeeld, of juist alleen tegen het eind van de middag. Om maar iets te noemen. En neem er op deze momenten dan ook echt even de tijd voor, zodat je er extra van geniet. Zo is minder koffie drinken hopelijk prima te doen!

Meer lezen? 7 gezonde tussendoortjes voor jou én je kids

You Might Also Like