Mama

TAG | De rotklusjes van het ouderschap

TAG: De rotklusjes van het ouderschap

Zeker weten dat ouder zijn het beste is wat me ooit is overkomen, iedere dag opnieuw geniet ik van mijn lieve meisjes, en ben ik dankbaar dat ik 2 gezonde meisjes heb. Maar het ouderschap gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn, soms letterlijk even niet. Ik werd getagd door Kim van Kim’s Blogs voor de rotklusjes van het ouderschap tag.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind(eren)?

Ik probeer het eens in de 2 weken te doen, maar het is echt een klusje dat ik uitstel. Ik zeg tegen mezelf ik ga ze zo knippen voor ze in bad gaan, en ja hoor dan vergeet ik het, als ze dan eenmaal in bad geweest zijn dan doe ik het niet meer omdat hun nagels dan erg zacht zijn. Maar in principe doe ik dit toch eens in de 2 weken.

En de teennagels?

Die groeien blijkbaar veel minder snel, dus die doe ik eens in de maand.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Eens per week, onze kinderen zijn helaas nogal vaak verkouden waardoor hun bedjes vaak snel vies zijn. Lizzie heeft een 1-persoonsbed en Zoë een ledikantje, maar ik verschoon ze dus echt wel eens per week.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Omdat ik overdag altijd bij ze ben, doe ik dit overdag. S’middags als Gerard thuis is doet hij dit en ook s’avonds als ze op bed gaan. Dit is dus eerlijk verdeeld, niet dat ik een hekel aan de klus heb, maar we proberen het werk goed te verdelen.

Wie staat er s’nachts op als je kind wakker wordt?

Tot voor kort sliepen beide meisjes lekker door van 19.00 tot 08.00, helaas zit Lizzie momenteel in een fase (dat denken we) dat ze vaak wakker wordt s’nachts en volgens ons zonder reden. Maar doordeweeks ga ik er dan uit omdat Gerard zijn wekker om 05.00 afgaat. In het weekend gaat Gerard er meestal uit zodat ik even kan bijtanken.

Wie mag er naar het consultatiebureau om inentingen te halen?

Dit doen we altijd samen tenzij er één van de kindjes ziek is. Lizzie hoeft geen inentingen meer tot ze 4 is, Zoë hoeft er dacht ik nog maar 2, maar dan gaan we samen heen. Gerard kleed Zoë uit en aan omdat ik altijd een koukleum ben en ik haar dat niet wil aan doen, maar tijdens het geven van de prikjes ligt Zoë lekker in mijn armen zodat ik haar kan troosten. Het blijft een naar iets die inentingen.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Eigenlijk gaan we vrij weinig tot niet samen een avondje uit, we vinden het vooral in de winter erg lekker om thuis op de bank een wijntje en een biertje te drinken met een goeie tv-serie of bordspel. Maar als we uitgaan regelt een van ons de oppas, de ene keer belt Gerard de oppas en de andere keer doe ik het.

Alles bij elkaar is bij ons dus alles mooi verdeeld, en maken we hier eigenlijk geen afspraken over, het is gewoon zo gegroeid.

Ik tag alle mama (bloggers / vloggers) die het leuk vinden om hun ervaringen te delen.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply