Business Interior

Dít zijn onze 11 essentiële tips voor een mooi thuiskantoor inrichten

Werk je vanuit huis? Dan wil je natuurlijk wel een fijn thuiskantoor inrichten! Het is immers belangrijk om je goed te voelen op je werkplek – met de juiste styling van je home office komt dat helemaal goed. We delen onze tips voor jouw ideale thuiskantoor!

Thuiskantoor inrichten: een mooi bureau

We beginnen bij de basis: bij een thuiskantoor inrichten heb je een goed bureau nodig. Let op de grootte van je bureau – een te klein bureau is onpraktisch om aan te werken én slecht voor je houding. Zo moeten je onderarmen goed kunnen rusten. En de looks tellen ook mee – ga je voor een stoer bureau van metaal of een huiselijk bureau van hout? Kies wat bij jouw stijl past.

De mooiste bureaustoel

Je wilt natuurlijk ook lekker zitten! Ga daarom voor een goede stoel bij je home office inrichten. Eerlijk is eerlijk: die bureaustoelen zien er niet altijd even mooi uit. Maar tegenwoordig zijn er ook heus hippe exemplaren te vinden – in een modern design en een vrolijke kleur bijvoorbeeld. Zo zit je comfortabel én in stijl!

Dít zijn onze 11 essentiële tips voor een mooi thuiskantoor inrichten

Een vloerkleed in je thuiskantoor

Hoe zorg je voor meer gezelligheid? Een belangrijk idee in het straatje van thuiskantoor inrichten tips: zorg voor een vloerkleed onder je bureau! Lekker warm aan je voeten is zo’n kleed ook nog eens, mocht je je schoenen even uit willen doen. En een vloerkleed zorgt voor aankleding van de kamer! Van een trendy rond vloerkleed tot een bijzonder vintage vloerkleed – jij kiest.

Boeken die inspiratie brengen

Boeken staan in elke ruimte in huis prachtig! Ook bij je kantoor inrichten thuis mogen mooie boeken niet ontbreken. Zo inspirerend! Zet ze bijvoorbeeld op een mooie wandplank of zorg voor een kleine boekenkast als je je kantoor thuis gaat inrichten.

Lees ook: 8 handige tips om uitstelgedrag te voorkomen

Kantoor inrichten thuis: decoratie aan je muur

Decoratie mag niet ontbreken bij de aankleding van je thuiskantoor! Met name decoratie aan de muur: zelfs in een klein thuiskantoor is hier gewoon plek voor. Denk aan een wandplank waar we het hierboven al over hadden, of ga voor mooie posters. Leuk om altijd ergens naar te kunnen kijken tijdens je werkdagen!

Planten in je thuiskantoor

Planten zijn niet aan te slepen in het interieur. Ook bij je thuiskantoor inrichten kun je ze heel goed gebruiken! Planten zorgen voor levendigheid en een speelse aankleding. En ze kunnen zelfs bevorderlijk zijn voor je concentratie! Zet wat vetplantjes op je bureau neer of ga juist een grote plant op de grond.

Home office inrichten: lees onze tips

Persoonlijke accessoires

Thuis je bureau inrichten: dit kun je lekker persoonlijk aanpakken. Zo voel je je er nog meer thuis! Zet bijvoorbeeld een dierbare foto op je bureau neer. Of verf de muur in je lievelingskleur.

Souvenirs in je thuiskantoor

Af en toe wegdromen is heerlijk tijdens je werkdagen – ga bijvoorbeeld even terug naar je favoriete vakantiebestemming. Met een mooi souvenir in je thuiskantoor maak je dit nog net een stukje makkelijker! Ook ideaal voor een persoonlijke touch in de werkkamer in huis.

Stationery voor je home office inrichten

Wat worden we blij van mooie stationery! Pennenbakjes, plakbandhouders, notitieboekjes en alles wat nog meer in dit straatje past: haal dit het liefst in een fraai jas je in huis. Pak uit met bijzondere kleuren of prints bijvoorbeeld.

Thuiskantoor inrichten met de juiste verlichting

Als je een lange werkdag hebt, is het wel zo prettig om goede verlichting te hebben. Een mooie bureaulamp mag daarom niet ontbreken! Qua looks is een lichtslinger bij je bureau in je thuiskantoor heel gezellig, of hang ‘m op aan je muur.

Raamwering in je thuiskantoor

Ten slotte kun je denken aan raamdecoratie in de rij van thuiskantoor inspiratie. Zeker als de zon af en toe flink door de ramen schijnt: je moet je scherm immers goed kunnen blijven zien. Maar raamwering zorgt ook voor een fraaie look – denk aan bijpassende gordijnen. Maak het plaatje compleet!

Leestip! 5 tips voor het vinden van de ideale raamdecoratie voor je thuiskantoor

You Might Also Like