Business Mama

Thuiswerken mét kinderen? Met deze tips pak je het goed aan!

Tips voor thuiswerken met kinderen

Of je nu altijd thuiswerkt of zo nu en dan een dagje: als moeder heb je van tijd tot tijd met thuiswerken met kinderen te maken. En hoewel het misschien lastig lijkt om dat te combineren, hebben we daar handige tips voor! In deze blog gaan we het erover hebben: lees mee en leer.

Maak een planning

Het is sowieso een handige werktip, maar zéker voor thuiswerken met baby’s of kinderen: maak een planning. Doe dat de avond van tevoren of in de vroege ochtend, zodat je gedurende de hele dag weet waar je aan toe bent. Als je hierbij ook to do’s opschrijft, kun je die afvinken: voor een lekker gevoel.

Wat belangrijk is om mee te nemen in je planning bij thuiswerken tips? Neem erin op wanneer je kinderen slapen. Als zij namelijk hun middagdutje doen, verricht jij het meeste werk. Dan heb je even alle rust om aan te pakken. Als je dit moment plant, is er een grotere kans dat het gaat lukken.

Leestip: hoe maak je een goede weekplanning als ondernemende moeder?

Thuiswerken mét kinderen? Met deze tips pak je het goed aan!

Laat de kinderen alleen spelen

Als het gaat om regelmatig thuiswerken met een kind, is het belangrijk dat je je kleine aanleert om alleen te kunnen spelen. Leg uit dat het niet de bedoeling is om mama steeds te storen – en langzaam maar zeker gaan je kids dat begrijpen. Voor je kind is het juist ook leuk om alleen te kunnen spelen en helemaal in de fantasiewereld te kunnen duiken!

Geef je kinderen dan ook niet altijd meteen de volle aandacht als ze even langskomen: een belangrijke tip voor vanuit huis werken met kinderen. Zo begrijpen ze sneller dat hun moeder aan het werk is, en worden ze beter in het alleen spelen. En dat is natuurlijk voordelig voor jou! Hier kun je ook een regel van maken, waarbij je je kind beloont als het lukt – zeker een idee als je kids al wat ouder zijn.

Tips voor thuiswerken met kinderen

Af en toe: samen spelen

Natuurlijk betekent dat niet dat je je kind dan maar de hele dag kunt negeren – dat is ook weer niet de bedoeling. Een ander idee in de tips voor thuiswerken: zorg dat jij en je kinderen af en toe samen spelen tijdens je werkdag vanuit huis. Neem dit dan ook mee in de planning die je maakt: zo weten zowel jij als je kinderen waar jullie aan toe zijn. Dat zorgt voor helderheid!

Let er wel op dat je jezelf dan helemaal geeft tijdens dat speelkwartiertje met je kinderen. Blijf niet in je hoofd met je werk bezig: dat merken ze al gauw genoeg. En ook voor jezelf heeft dat een groot voordeel: zo neem je écht even pauze. Om daarna weer met nieuwe energie je werkdag af te ronden!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply