Business Lifestyle

5 tips om als ondernemer écht van je vakantie te kunnen genieten

Het is een bekend probleem voor ondernemers: je bent met vakantie, maar met je hoofd zit je nog in je werk. En dat is zonde! Want het is nu juist zo belangrijk om tijdens je vakanties écht te kunnen ontspannen en genieten. Probeer het waar te maken. Zo kom je echt met een beter en frisser gevoel thuis! In deze blog delen we onze tips.

Een automatisch antwoord in je mailbox

De voorbereiding op je vakantie als ondernemer begint al voordat je op reis gaat. Stel een automatisch antwoord op in je mailbox. Zo is iedereen die je mailt gewoon op de hoogte dat jij er even tussenuit bent. Hoef jij je dus ook geen zorgen te maken als je plotseling te binnenschiet dat je iemand vergeten bent in te lichten. Dat kun je nu laten varen.

5 tips om als ondernemer écht van je vakantie te kunnen genieten

Laat je apparaten thuis

Eerlijk is eerlijk: het is als ondernemer op vakantie misschien niet altijd mogelijk om je telefoon thuis te laten. Die heb je immers ook gewoon op reis nodig – voor Google Maps of om foto’s te maken bijvoorbeeld. Maar laat ‘m grotendeels op de niet-storen- of vliegtuigstand staan. Of stop ‘m zo ver mogelijk weg in je tas. Je trilfunctie en beltoon? Die laat je sowieso lekker uit als je vakantie hebt! En als je een persoonlijke én een zakelijke telefoon hebt, kun je dat zakelijke apparaat zeker beter thuis laten liggen. Hetzelfde geldt voor je laptop: die heb je toch echt niet nodig op reis. Als je ‘m niet bij je hebt, merk je pas wat voor rust je ervaart!

Leestip: Met deze tips kun je ’s avonds eenvoudig ontspannen als werkende moeder

Apps van je telefoon gooien

We noemden het hierboven al: je telefoon thuislaten is niet altijd een optie. En als je privételefoon ook je zakelijke telefoon is, kun je soms moeilijk voorkomen dat je het een en ander voorbij ziet komen. Tenzij… je de werkapps gewoon van je telefoon gooit! Zeker als je langere tijd weggaat helpt dit om te ontspannen op vakantie. Hup, die mailapp en agenda-app gewoon tijdelijk verwijderen. Stap uit groepsapps van je werk. Je bent immers vrij – jij hoeft er niet naar te kijken.

Niet aan het werk zijn op vakantie als ondernemer? Lees onze tips!

Je moet het kunnen opschrijven

Krijg je toch een geniale ingeving tijdens je vakantie als ondernemer? Tsja, het is nu eenmaal lastig om je hoofd écht uit te zetten. Sta jezelf toe om het dan toch snel op te schrijven – liefst in een notitieboekje, en niet op een elektronisch apparaat. Zo voorkom je namelijk dat het maar in je hoofd blijft ronddwalen omdat je het niet mag vergeten. Het is de ideale manier om dat idee te parkeren tot ná je vakantie.

Voorkom verveling als ondernemer op vakantie

Werken tijdens vakantie? De neiging daartoe speelt voornamelijk op als je je verveelt. Dan heb je immers toch wel even de tijd om snel je mailbox te checken. Voorkom dus dat je op dat punt komt! Als je altijd genoeg te doen hebt, vergeet je al gauw weer dat je van plan was om die mailbox te controleren. Score!

Leestip: Dit zijn leuke uitjes voor het hele gezin

You Might Also Like