Business

Tips om je woning te verhuren

Woning verhuren

Wanneer je een tijdje niet in je woning bent, bijvoorbeeld omdat je een lange reis gaat maken, kan het slim zijn om je woning te verhuren. Zo levert je huis je nog iets op terwijl je er zelf geen gebruik van maakt en kun je misschien wel een maandje langer wegblijven. Dat klinkt goed, maar wat komt er allemaal kijken bij het verhuren van je woning? Om je hier een handje bij te helpen hebben we een aantal tips opgesteld. Lees dus snel verder!

Wel of geen makelaar?

Dit is een van de eerste beslissingen die je moet nemen wanneer je je woning gaat verhuren. Maak je gebruik van een makelaar, of doe je alles zelf? Een makelaar heeft verstand van de markt, de zaken waar je op moet letten bij het verhuren en neemt veel werk uit handen. Daar staat tegenover dat de makelaar natuurlijk ook zijn eigen huur moet betalen. Hij of zij zal dus een vergoeding vragen. De andere optie is om alles zelf te doen. Er zijn allerlei online platforms en natuurlijk social media, waar je zelf op zoek kunt gaan naar een huurder voor je woning. Je moet dan wel alles zelf regelen, maar het kost je bijna niets. Denk hier dus goed over na.

Let op de regels

Wanneer je je woning gaat verhuren ben je voor de wet een verhuurder. Dit betekent dat je enkele plichten en verantwoordelijkheden hebt. Ongeacht of je gebruik maakt van een makelaar of niet is het verstandig om je hier vooraf goed over in te lezen. Een goed voorbeeld is het huurcontract. Wanneer je een huurovereenkomst afsluit doe je dit voor een bepaalde tijd. Vaak kies je voor een relatief korte periode, zoals een jaar, omdat de huurder nog nieuw voor je is. Zo’n contract mag opgezegd worden na de eerste periode, maar wanneer dit niet gebeurt loopt het contract door. Na drie jaar verandert het contract automatisch in een huurovereenkomst van 9 jaar. Daar kun je dan niet meer zomaar onderuit! Houdt dus rekening met de wetten en regels die op jouw situatie van toepassing zijn.

Maak je woning netjes

Woning netjes maken voor de verhuur

Om ervoor te zorgen dat je snel jouw woning kunt verhuren, is het handig om deze er mooi uit te laten zien. Ruim spulletjes op, maak goed schoon en los kleine gebreken op. Zo ziet jouw huis er niet alleen op de foto’s mooi uit, maar zal iemand die komt kijken ook een veel positiever beeld over de woning vormen!

Jouw woning verhuren doe je zo

We hopen dat je met bovenstaande tips snel en gemakkelijk je woning kunt verhuren. Veel succes!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply