Business

Tips voor de beste zakelijke internet provider

Als internetondernemer is goed internet van essentieel belang. Maar hoe vind je dan de beste zakelijke internet provider? Als je internet continue hapert dan is dat erg vervelend. Er zijn ontzettend veel internet aanbieders op de markt, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. En ook het maandbedrag is niet geheel onbelangrijk, zeker als je net start met ondernemen kun je geen hoge maandbedragen missen.

Ga je voor goedkoop of kwaliteit?

Dat zijn allebei aparte dingen, snel en goed is 2 zei mijn moeder altijd. Dat geldt ook wel een beetje voor internet, als je de goedkoopste internet provider kiest heb je wel goed internet, maar niet het snelste natuurlijk. Als je geen snel internet nodig hebt, dan maakt dat niet uit natuurlijk. Vooral als je internet alleen nodig hebt om te surfen, en je alleen bent, dan voldoet een goedkoop abonnement best wel.

Besparen op internet

Als je een internet provider hebt gekozen, zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten alvorens je overgaat tot het afsluiten van het contract. Op die manier kun je op internet besparen, heb je als thuiswerker bijvoorbeeld niet zo heel snel internet nodig? Dan kun je het aantal mb’s per maand verlagen, dat scheelt je al gauw een tientje. Daarnaast kun je ook gaan voor een alles-in-1 pakket, je kunt dan ook jouw abonnement zelf samenstellen, maar het scheelt je al gauw 200 euro op jaarbasis.

Heb je een mobiele telefoon? Dan heb je geen thuis telefoon nodig, je neemt dan alleen het internet en televisie pakket. Daarmee kan je goedkoper uit zijn, maar let even goed op bij het vergelijk van providers, want bij sommige providers is bellen gratis. Heb je wel een thuis telefoon nodig? Omdat je je thuis telefoon als zakelijk telefoonnummer gebruikt bijvoorbeeld, kies dan voor onbeperkt bellen. Op maandbasis ben je dan wat duurder uit, maar als je over je belminuten gaat als je geen onbeperkt bellen hebt, dan ben je alsnog duurder uit.

Kortom, het is dus belangrijk om de verschillende opties goed te vergelijken. Er zijn op internet genoeg websites te vinden waarop je abonnementen kunt vergelijken. En ga niet meteen in zee met de goedkoopste aanbieder uit de lijst, maar check ook even de voorwaarden.

Dit artikel bevat een samenwerking

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply