Business Interior

Tips voor het inrichten van een klein thuiskantoor

Wie thuis werkt, heeft baat bij een thuiskantoor. Een plek om je echt te kunnen concentreren in huis. Maar we hebben natuurlijk niet allemaal de ruimte om een groot kantoor in te richten in onze woningen. Gelukkig volstaat een klein thuiskantoor ook, mits je ‘m op de juiste manier inricht. Hoe? Dat leggen we uit in deze blog!

Het bureau is het belangrijkst

De belangrijkste vuistregel bij een klein kantoor inrichten is: het bureau is het belangrijkste onderdeel. Dat houdt in dat het slim is om daar niet op in te leveren. Je kunt dan misschien geen enorm bureau in huis halen; een te klein bureau is ook niet prettig. Dan zal je namelijk altijd zien dat je niet genoeg ruimte hebt voor je bureauspullen, of om met je armen op te kunnen leunen. Niet prettig voor je werkhouding.

Bereken dus dat je de meeste ruimte in de kamer nodig hebt voor je bureau. En hierbij geldt sowieso: meten is weten! Als je van tevoren vaststelt hoeveel ruimte er precies is, ga je voor de beste inrichting van de ruimte. Zo past het juiste bureau in het thuiskantoor er precíes in.

Tips voor het inrichten van een klein thuiskantoor

Ga voor slimme kastruimtes

Waar je verder tegenaan kunt lopen bij een kantoor in huis inrichten is de opbergruimte die je tot je beschikking hebt. Zeker als je bijvoorbeeld een eigen webshop met spullen hebt of een creatief beroep als schilderen uitvoert, wil je er behoorlijk wat kwijt kunnen. Maar ook bijvoorbeeld de mappen voor je administratie, je stationary en je harde schijven hebben een plek nodig – om maar wat voorbeelden te noemen.

Daarom is het van belang om na te denken over de opbergruimte in je home office. Schrijf er het liefst een plannetje voor uit! Zo weet je zeker dat je zoveel mogelijk kwijt kunt in de ruimte. Een andere tip: werk zoveel mogelijk in de hoogte. Zijn er bijvoorbeeld spullen die je niet dagelijks hoeft te gebruiken? Berg ze op in een hoge kast of op een hoge plank – hoog aan de muur is er vaak nog meer dan genoeg ruimte over. En verder geldt ook: werk zoveel mogelijk digitaal, dat is natuurlijk sowieso passend bij deze moderne tijd. En het bespaart ook nog eens ruimte!

Een klein kantoor aan huis? Zo doe je de inrichting!

Niet te veel aankleding

Ten slotte is het een tip bij het kantoor aan huis inrichten om niet te veel aankleding te hebben in de kamer. Natuurlijk, je mag het er best een beetje gezellig maken en er wat accessoires plaatsen. Het is immers jouw ruimte, je wilt wat van jezelf laten zien! Maar waak ervoor dat het enorm vol staat, en de kamer daardoor kleiner lijkt dan dat de ruimte is.

Stel bijvoorbeeld een maximum vast van het aantal items dat je er kwijt wilt ter decoratie. En bedenk bij elk accessoire: vind ik dit écht een waardevolle toevoeging hier? Zo zie je dat je al snel meer plek hebt – voor een prettigere werkomgeving aan huis!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply