Business

Toch naar kantoor? Deze maatregelen kun je nemen

Toch naar kantoor Deze maatregelen kun je nemen

De nieuwe norm is thuiswerken. Toch is dat niet altijd mogelijk of praktisch. Voor ontmoetingen met bepaalde collega’s, voor belangrijke informatie die je thuis niet kunt bereiken of gewoon omdat je je thuis minder goed kunt concentreren: er zijn genoeg redenen om toch naar kantoor te gaan. Maar hoe kun je dat op een veilige en verantwoorde manier doen? Deze maatregelen kun je nemen.

1. Scherm je werkplek af

Het coronavirus laat zich vrij gemakkelijk remmen in de verspreiding via de lucht. Daar kun je gebruik van maken als je toch naar kantoor wilt. Gebruik bijvoorbeeld een grote acrylaat plaat om jouw werkplek af te schermen van die van je collega’s. Je kunt elkaar wel zien, maar toch niet besmetten. Een acrylaat scheidingswand is ook praktisch als je klanten wilt / moet ontvangen.

2. Houd je aan de richtlijnen

Het RIVM heeft veel adviezen en richtlijnen gegeven om besmetting te voorkomen. Moet je toch op kantoor werken? Houd je dan tenminste aan deze regels, zodat je geen besmettingen kunt veroorzaken. Let bijvoorbeeld goed op het afstand bewaren, was regelmatig je handen en draag een mondkapje wanneer je je verplaatst binnen het kantoor.

3. Zorg voor genoeg persoonlijke ruimte

Als jij graag op kantoor wilt werken, kom je misschien ook collega’s tegen. Het is belangrijk dat je voldoende afstand kunt houden. Niet alleen op je werkplek, maar ook in de gangen en bijvoorbeeld bij het toilet. Overleg dus met je collega’s of je baas, zodat niet iedereen tegelijk op kantoor is. Een bezetting van ongeveer 1/4 of 1/3 van de normale bezetting is meestal voldoende om genoeg persoonlijke ruimte te kunnen waarborgen.

4. Neem je eigen eten mee

Horeca gelegenheden zijn al heel lang dicht. Maar dat geldt lang niet overal voor de bedrijfskantine. Het is echter bewezen dat het coronavirus vrij eenvoudig te verspreiden is via eten. Neem dus gewoon je eigen eten mee, dan weet je zeker dat je niet via het eten besmet kunt worden door anderen.

5. Maak je werkplek regelmatig schoon

Veel werkplekken worden slechts af en toe schoongemaakt. Zeker zaken zoals muis, toetsenbord en telefoon worden snel vergeten. Maak deze zeer regelmatig goed schoon. Omdat je moet oppassen met agressieve schoonmaakmiddelen gebruik je het beste een reinigend doekje met alcohol. Maak ook je stoel regelmatig schoon. Weet je dat ook anderen gebruik maken van dezelfde werkplek? Dan laat je hem goed gereinigd achter, zodat de volgende persoon geen onnodig risico loopt.

6. Blijf thuis bij verkoudheid

Blijf thuis bij verkoudheid

Nederland is een van de landen waar de mensen het vaakst aan het werk gaan als ze niet helemaal fit zijn. “Even doorzetten” is een veelgehoord motto. Maar nu, in deze tijd van corona, is dat juist níét wat je moet doen. Bij klachten blijf je thuis – zelfs als je alleen maar een beetje snotterig bent. Heel vervelend, maar het is voor het goede doel.

Hoewel thuiswerken de nieuwe norm is, kun je niet altijd alleen maar thuis werken. Soms is het niet mogelijk vanwege de aard van je werk, soms is het gewoon prettiger vanwege de kinderen. Met deze 6 maatregelen kun je toch op kantoor werken op een veilige manier. Wil je toch vaker thuiswerken? Hier vind je handige tips om rustig thuis te kunnen werken!

You Might Also Like