Lifestyle

Top 10 Netflix Series

Top 10 Netflix Series

Ik vind het heerlijk om lekker te Netflix-en, maakt me niet uit wanneer. Zelfs als het buiten 40 graden is! In de afgelopen jaren heb ik al een hele hoop films en series gekeken. Ook voor de kinderen vind ik Netflix top trouwens, hier zal ik later nog een blog over schrijven. Meestal als we s’avonds een serie of film kijken, dan werk ik op mijn laptop. Ik zorg dan dat ik overdag de dingen heb gedaan die ik moest doen, en dan s’avonds doe ik wat extra dingen op mijn Macbook. De series die we kijken zijn best wel uiteenlopend, van Pablo Escobar tot Lost in Space, deze laatste zijn we nu mee bezig overigens en vindt je ook in mijn top 10.

 1. La Casa de Papel
  Ja, deze staat bij mij echt op nummer 1. Deze serie gaat over een man die zichzelf de ‘professor’ noemt, samen met 8 anderen organiseert hij de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Ze overvallen en inflitreren de Koninklijke Munt van Spanje, hier willen ze zelf bankbiljetten gaan drukken. Het doel dat ze voor ogen hebben om 2,4 miljard euro te drukken, gaat niet zonder slag of stoot.
 2. Sons of Anarchy
  Op nummer 2 staat de Sons of Anarchy. Een bloedstollende serie waarvan ik het echt jammer vind dat er geen vervolg op komt, niet in zijn originele staat in ieder geval. Deze serie gaat over een motorbende de Sons of Anarchy, deze bende komt uit het fictieve stadje Charming in Californië. In de hele verhaallijn vraagt de Vice-precident Jax Teller zich af wat de beste richting is voor de club en hij zelf. Met deze serie ben je wel even zoet want hij telt maar liefst 7 seizoenen.
 3. Gossip Girl
  Mijn persoonlijke favoriet, ik heb deze serie echt 6 keer gekeken. Iederen verklaart mij voor gek, maar ik zou hem zo weer kunnen kijken, de hele verhaallijn is gewoon perfect. De serie is een verfilming van de boekenreeks en gaat over een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side van New York. In de hele serie gaat het puur om macht, wie heeft het meeste geld en de meeste macht. Wie is de Queen van de Upper East Side,  wie doet het met wie, en wie gaat met wie naar de prom? Er onstaan onderlinge ruzies dankzij Gossip Girl, een SMS dienst welke de hele dag de tieners uit de Upper East Side opjut.
 4. Breaking Bad
  Een van de eerste series die mijn man ik keken, daarvoor keken we altijd films. Het is een serie die je na de eerste 2 afleveringen stop zet, om vervolgens na enkele weken weer aan te zetten. De serie gaat over een scheikundeleraar die terminaal ziek is en niet lang meer heeft te leven volgens de dokter. Om er zeker van te zijn dat zijn vrouw die op dat moment onverwacht zwanger lijkt te zijn, niet voor financiële problemen komt te staan, besluit hij om over te stappen in het criminele circuit.
 5. Orange is the New Black
  Ook een serie die ik zelf in het begin keek, nog voor ik begon met mijn Gossip Girl marathon. De serie gaat over Piper Chapman die door het transporteren van drugsgeld wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Ze verruilt daarmee haar comfortabele leventje in New York voor een oranje overall. Haar tijd die ze uit moet zitten in de gevangenis gaat niet zonder strijd en kameraadschap.
 6. The 100
  Een leuke serie als je houdt van Sci-Fi, wij wel in ieder geval. De serie gaat over 4000 overlevenden die wonen in ruimtestations die zweven boven de aarde. De serie speelt zich 97 jaar af na de nucleaire oorlog. Alle ruimtestations bundelen zich samen welke samen “De Ark” wordt. De ruimtestations behoren tot het Verenigd Konkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Japan, India, Rusland, Venezuela, Spanje, Brazilië en Oeganda. Ieder misdrijf die wordt gepleegd eindigt met de doodstraf. Maar aangezien de Ark al ruim 100 jaar oud is, wordt besloten om 100 jongeren naar de aarde te sturen om te kijken over de aarde bewoonbaar is.
 7. Lost in Space
  Deze serie zijn we op dit moment mee bezig, en bevalt echt enorm goed, maar ook hiervoor geldt je moet wel van Sci-Fi houden.  In de jaren 60 is er een gelijknamige serie gemaakt die in de Verenigde Staten en later in Europa populair werd. De serie Lost in Space welke nu is uitgebracht speelt zich dertig jaar in de toekomst af, in 2046 om precies te zijn. Een van de families die met een ruimteschip onderweg is naar een andere planeet om daar een nieuw leven op te zetten is de familie Robinson. Zij crashen onderweg en crashen op een onbekende planeet en vechten met andere kolonisten om in leven te blijven. In de hele serie wordt gewerkt met flashbacks waardoor je de hele serie beter begrijpt.
 8. Celblok H
  Een serie van Nederlandse bodem, maar wel een die blijft hangen. De serie draait om verschillende groepen in de vrouwengevangenis. Met in de hoofdrol Suzanne Kramer die jarenlang werd mishandeld door haar man. Uiteindelijk slaan de stoppen door en pleegt ze een aanslag op haar man, maar wordt ze betrapt door haar dochter. Als ze in voorarrest zit krijgt ze te maken met een machtsstrijd tussen mede gevangenen Lex en Freddy, welke van haar eisen om een kant te kiezen.
 9. Good Girls
  Een serie die ik zelf volg als ik alleen thuis ben, want hij is niet echt interessant voor mannen :-). Deze serie gaat over 3 moeders die het zat zijn om steeds de eindjes aan elkaar te knopen. Ze besluiten dat het tijd wordt om zelf de touwtjes in handen te nemen en komen samen op het idee om de lokale supermarkt te beroven. Maar de manager vangt een glimp op van de 3 dames, omdat 1 van de dames werkt in de lokale supermarkt worden ze al vrij snel betrapt. Ze komen continue van probleem in probleem terecht en komen erachter dat het moeilijker is dan het lijkt om telkens de problemen weer op te lossen.
 10. Stranger Things
  Een steengoede serie als je het mij vraagt! Deze serie gaat over een jongen genaamd Will die op twaalfjarige leeftijd spoorloos verdwijnt in het stadje Hawkins in Indiana. De (alleenstaande) moeder van Will slaat helemaal door. De 3 vrienden van Will; Mike, Lucas en Dustin vinden op een dag een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Samen met het meisje dat ze Eleven (011) noemen, ontdekken ze dat er een spel is met mysterieuze krachten.

Dit is een top 10 van mijn series die ik heb gekeken op Netflix, ik heb ze niet in volgorde gezet want ze zijn allemaal gewoon top! Als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik op 1. La Casa De Papel zetten en op 2. Gossip Girl. Wellicht dat ik over een tijdje een update artikel maak met mijn volgende top 10, maar voorlopig blijf ik nog even lekker nieuwe series kijken! Heb jij nog tips? Laat ze achter in een reactie!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nicole Orriëns
  14 augustus 2018 at 11:40

  De serie Good Girls heb ik gekeken met mijn man . Dat kan dus wel : )
  Ik vond die crimineel, Rico (?) zo leuk! Ik hoop dat ze wat met elkaar krijgen.

Leave a Reply