Business Interior

Een verbouwing én werkdrukte combineren? Met deze 6 tips lukt het je!

Een verbouwing én werkdrukte combineren? Met deze 6 tips lukt het je!

Zit je middenin een verbouwing, maar moet je tegelijkertijd gewoon aan het werk, en misschien zelfs je gezin onderhouden? Dat is een zware strijd waarin je alle ballen hoog moet houden. Gelukkig zijn er verschillende tips die je hierbij kunnen helpen! Zó combineer je een verbouwing met werkdrukte.

Richt een werkplek in waar het (enigszins) rustig is

Als je thuis moet werken tijdens een verbouwing, is het essentieel om een werkplekje in te richten waar het rustig is. Kortom: ga het liefst niet midden tussen de verbouwers achter je laptop aan de slag. Dat is niet prettig voor jou én niet prettig voor de verbouwers. Kies liever voor een werkplek in een kamer waar op dat moment niet wordt verbouwd. Dat kan ook betekenen dat je regelmatig van werkplek moet wisselen, bij een grote verbouwing. It is what it is! Noise cancelling koptelefoon op – en gaan.

Lees ook! Wat je nodig hebt om je home office perfect te maken

Buiten de deur werken tijdens een verbouwing

Als je normaliter vanuit huis werkt, is het een idee om tijdens een verbouwing tijdelijk buiten de deur te werken. Huur een kantoorlocatie, werk in een koffietentje of vraag aan een vriend(in) of je daar mag komen werken. Zo heb je even wat rust om je heen!

Werkagenda afstemmen met planning van verbouwing

Het is mogelijk slim om je werkagenda wat aan te passen op de planning van de verbouwing. Kies er bijvoorbeeld voor om tijdelijk ook een dag in het weekend te werken, zodat je juist op een doordeweekse dag kunt bijspringen bij de verbouwing of in ieder geval even niet achter je laptop hoeft te kruipen. Of werk ook hier en daar wat uren in de avond. Het vraagt wat flexibiliteit, maar houd in je achterhoofd: het is maar tijdelijk.

Communiceer open en eerlijk over de verbouwing

Hoewel jij natuurlijk met je hoofd middenin die verbouwing zit, betekent het niet dat dit ook automatisch duidelijk is voor je werkgever en collega’s. Zorg daarom dat je hier eerlijk en open over communiceert. Zo kan er beter rekening mee worden gehouden – ook als het jou even echt niet lukt om voldoende concentratie op te brengen.

Verbouwen en fulltime werken: minder uren maken een optie?

Het is natuurlijk helemaal ideaal als er de optie is om tijdens de verbouwing minder te werken. Als freelancer heb je de touwtjes wat dat betreft al gauw zelf in handen: probeer minder opdrachten in te plannen tijdens de verbouwing. Als je voor een werkgever werkt, is het in ieder geval de moeite waard om dit te bespreken. Een paar uur minder werk per week zou al helpen. Wie weet heb je nog wat overuren staan. Of bespreek de mogelijkheid om op andere dagen te werken, waar we het hierboven al over hadden.

Vakantie opnemen tijdens een verbouwing

Hoe het lukt om minder te hoeven werken tijdens je verbouwing? Je kunt er ook voor kiezen om je vakantieuren op te nemen tijdens je verbouwing. Dan maar even een jaar niet of minder lang op reis – je moet simpelweg keuzes maken rondom een verbouwing. Als je van plan bent om deze vrije uren hiervoor in te zetten, doe je er goed aan om dit tijdig te regelen!

Meer interieurtips? De kinderkamer inrichten: met deze 6 tips pak je het goed aan!

You Might Also Like