Lifestyle

Videodienst Zoom behaalt bizarre winst

Videodienst Zoom behaalt bizarre winst

‘Even een meeting via Zoom’, is nu een veel voorkomende uitspraak. Bizar eigenlijk, want voor de coronacrisis gebruikten nog maar weinig Nederlanders de videotool. De explosieve toename aan gebruikers is ook terug te zien in de cijfers van het Amerikaanse bedrijf. 

Iedereen aan de Zoom

Nu.nl meldt dat de Amerikaanse videodienst Zoom zijn winst maar blijft zien groeien. Geen gek gegeven, want bij maar weinig mensen zal er een week voorbij gaan waarin flink ‘geZoomd’ zal worden. Even snel een interne meeting, afspraak met een externe partij of zelfs een pubquiz met vriendinnen in lockdown: Zoom wordt voor alles gebruikt. Na 1,5 jaar lijkt het dan ook eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Die meetings van weleer op kantoor? Die lijken al tijden achter ons te liggen, niet? 

742% meer winst

In het eerste kwartaal van 2021 gingen de cijfers van Zoom dan ook door het plafond. Zo verdrievoudigde de omzet van de online gigant naar bijna een miljard dollar. De nettowinst die het bedrijf behaalde is nog bizarder, want die schoot met 742% omhoog. Onderaan de streep hield Zoom namelijk 227,4 miljoen dollar (186,2 miljoen euro) over aan nettowinst. 

4 miljard over 2021

Dit is uiteraard niet het eerste kwartaal waar Zoom zo lekker scoorde. Over heel 2020 boekte het bedrijf al een omzet van 2,6 miljard dollar. Dat lag toen 326% boven de omzet van een jaar eerder. De huidige winst van het eerste kwartaal laat de winst van vorig jaar echter een beetje in zijn onderbroek staan. Toen moest het bedrijf het doen met ‘slechts’ een nettowinst van 27 miljoen dollar. Voor het volgende kwartaal verwacht Zoom een omzet van 985 miljoen dollar en 355 miljoen dollar winst te realiseren. Voor heel het jaar hoopt het bedrijf op zo’n 4 miljard dollar omzet uit te komen. Bijna een verdubbeling dus in vergelijking met 2020. 

Oefen voor de Zoom-call

Oefen voor de Zoom-call

Ook zodra jou een sollicitatie staat te wachten, is de kans groot dat jij van de recruiter een Zoom-link toegestuurd krijgt. Jammer genoeg vinden nog maar weinig sollicitaties in het echt plaats en moeten sollicitanten zich van achter hun laptop bewijzen. Andere cijfers laten zien dat werkgevers door deze online verschuiving steeds minder tijd nodig hebben om de juiste kandidaat te vinden. Jouw kansen als sollicitant verkleinen hierdoor. Dat vereist een daadkrachtige voorbereiding. Wist jij dat in veel gevallen een online assessment volgt? En dat dit geen groot probleem hoeft te zijn, want bij aanbieders zoals Hellotest kun jij deze vooraf met gemak oefenen. Neem bijvoorbeeld een assessment van het bedrijf GITP. Door deze te oefenen, vergroot jij je kansen aanzienlijk. 

You Might Also Like