Lifestyle

Vitamines waar je extra energie van krijgt

Vitamines waar je extra energie van krijgt

Bij een energiek en druk leven zijn stress, onvoldoende rust en slecht eten in de vorm van snel en soms ook ongezond meer regel dan uitzondering. De combinatie van werk en gezin; er wordt soms veel van je verwacht. Daardoor wordt er ook veel van het lichaam en de geest gevraagd. Wat extra hulp in de vorm van vitamine supplementen kan helpen net wat beter die balans voor jezelf te vinden in het dagelijks leven.

Ook al eet je regelmatig en probeer je de maaltijden zoveel mogelijk uit te balanceren dan nog bestaat de kans dat er tekorten optreden. Vitamines zitten slechts in kleine hoeveelheden in ons voedsel en door bereidingen zoals koken, snijden, lang bewaren of niet donker genoeg weg leggen kunnen er al veel waardevolle vitamines verloren gaan.

Welke soorten vitamine zijn er?

Er zijn dertien verschillende soorten vitamines. Zo is er een vitamine groep die in vet wordt opgeslagen, je kunt er dus als het ware een voorraadje van aanleggen en er zijn vitamines die in water oplosbaar zijn. Het nadeel daarvan is dat je ze gewoon uit plast wanneer ze niet gebruikt worden. Het pluspunt is wel dat je er niet snel teveel van kunt innemen. Ons lichaam maakt zelf alleen vitamine K aan in de darmen en onder invloed van de zon vitamine D. Vitamine C kent iedereen. Het is een natuurlijke weerstandopbouwer die er ook voor zorgt dat Vitamine D beter door het lichaam wordt opgenomen.

Wat doet een vitamine?

De verschillende vitamines hebben allemaal een andere functie, overlappen elkaar gedeeltelijk of hebben elkaar nodig om optimaal hun bijdrage aan jouw lichaam te kunnen geven. Samen zorgen ze er voor dat je lichaam goed blijft functioneren, dat je botten sterk blijven, de conditie van het bloed, de bloedvaten en hart in prima staat is, je spieren naar behoren functioneren en je geest helder en alert blijft. Allemaal zaken waar je behoefte aan hebt bij een druk bestaan.

Vitamine voor extra energie

Vitamine voor extra energie

Door een combinatie van verschillende soorten vitamine als supplement te nemen weet je zeker dat je elke dag de juiste hoeveelheid gezonde stoffen binnenkrijgt om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Bij vermoeidheid kun je overwegen de B- vitamines aan te vullen. Een in water oplosbare vitamine die bekend staat om de energie die geleverd wordt en waarvan je niet snel teveel kunt innemen. Multivitamines bevatten niet alleen vitamine maar ook mineralen die een ondersteunende functie bij het opnemen van vitamines in het lichaam hebben en processen zelf in het lichaam ook ondersteunen.

In een druk leven kun je weliswaar goed je best doen en opletten met wat je eet, door de intensiteit van jouw leven vraag je ook meer van het lichaam. Goed voedsel helpt maar extra hulp kan nooit geen kwaad. Wanneer je iedere dag extra vitamine inneemt zoals B-vitamines of multivitaminen die je met de energiebehoefte helpen, geeft het niet wanneer je een dagje ongezond doet. Als de basis goed is en je zorgt goed voor jezelf door een beetje aandacht in de vorm van extra vitamines ben je prima op weg om met een fit lijf en een gezonde geest een druk bestaan te trotseren.

You Might Also Like