Lifestyle Mama

De 7 voordelen van bamboe kleding: voor jezelf én je kids!

De 7 voordelen van bamboe kleding: voor jezelf én je kids!

Bamboe kleding is in opkomst! Voor zowel voor volwassenen als voor kinderen is er steeds meer kleding van bamboe te vinden. Heb jij al bamboe kleding in je kast hangen, voor jezelf of voor je kids? Van bamboe ondergoed tot bamboe jurken – je hebt genoeg om uit te kiezen. We zetten de voordelen voor je op een rijtje!

Bamboe kleding is heerlijk zacht

De belangrijkste reden om bamboe kleding te kopen? Dat is wat ons betreft dat het heerlijk zacht aanvoelt! Veel zachter dan bijvoorbeeld katoen. Hoe dat komt? Bamboevezel heeft een ronde en gladde structuur. Dit betekent dat er geen scherpe stukjes in de stof zitten, die wat kunnen prikken of irriteren op de huid. Niet gek dus, dat bijvoorbeeld bamboe ondergoed zo geliefd is!

Een fris gevoel met bamboe

Bamboevezel kleding is niet alleen heel zacht, maar zorgt ook lang voor een fris gevoel. Hoe dat zit? De vezel heeft een sterk absorberend vermogen. Zo wordt je vocht dus heel goed opgenomen: er wordt gezegd tot wel drie keer beter dan bij katoen! Zo hoef je je dus niet in synthetische stoffen te stoppen, maar kun je wél een fris gevoel ervaren. Prettig bijvoorbeeld als je veel transpireert!

Antibacteriële werking in kleding van bamboe

Bamboe kleding is hygiënisch, dankzij de antibacteriële werking in de vezel. Dit is dan ook een reden om voor bamboe babykleding, zoals bamboe rompertjes, te kiezen. Ook als je een gevoelige huid hebt, of last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem, biedt hypoallergeen bamboe een uitkomst.

Waarom bamboe kleding dragen?

Stevige stof

Ben je op zoek naar sterke kleding met een lange levensduur? Ook dan zit je goed met bamboe: de stof is stevig en gaat zeker een tijd mee!

Lekker warm of juist verkoelend

De temperatuur wordt goed gereguleerd met bamboe kleding. Dat maakt de kleding in de zomer lekker verkoelend, en in de winter juist heerlijk warm – dankzij de open structuur in de stof.

Bamboe kleding hoef je minder vaak te strijken

Heb je ook zo’n hekel aan strijken? Ook dan zit je goed met bamboe kleding voor heren of bamboe kleding voor dames: je hoeft er veel minder snel de strijkplank en strijkbout bij te pakken. Ook dit komt weer door de gladde structuur van de vezel: hier komen minder snel keukels in. Ideaal!

Leestip: Geen zin of tijd om te strijken? Met deze 7 tips kom je kreukvrij voor de dag zónder strijken!

Duurzame keuze met bamboe kleding

Over het algemeen is de productie van bamboe kleding minder belastend voor het milieu. Zo maak je dus een milieuvriendelijke keuze met bamboe kleding in je kast.

Lees ook! Top 9 leukste kledingmerken voor meisjes

You Might Also Like