Business

Met deze 4 tips voorkom je eenzaamheid tijdens je werkdagen als zelfstandig ondernemer

Als je als zelfstandig ondernemer een eenmanszaak hebt, kun je je soms best alleen voelen in je bedrijf. Je maakt alle keuzes zelf, je zit in je eentje in je thuiskantoor. Hoewel dit ook rust brengt, wil je eenzaamheid voorkomen tijdens je werkdagen. Hoe je dat slim aanpakt? We delen onze tips!

Actief op sociale media

Tegenwoordig zijn er heel veel groepen actief op sociale media waarin je gezelligheid kunt vinden. Denk aan Facebookgroepen in jouw branche en hashtags op Instagram waar hele communities achter zitten. Zo kun je gewoon vanuit je thuiskantoor op zoek gaan naar contact! En zo bouw je meteen je netwerk uit – altijd mooi meegenomen. Las bijvoorbeeld elke werkdag een uurtje tijd in om te connecten op sociale media. Zo voel je je steeds weer een stukje minder eenzaam op werk!

Meer lezen? 11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

Met deze 4 tips voorkom je eenzaamheid tijdens je werkdagen als zelfstandig ondernemer

Samen lunchen, een kop koffie drinken of borrelen

Merk je dat je eigenlijk ook alleen met mensen in je netwerk afspreekt als het om een zakelijke meeting gaat? Een vergadering, een klus of een bijeenkomst. Niets mis mee natuurlijk, maar zo kan het contact met belangrijke personen in je netwerk altijd wat afstandelijk blijven. En dat maakt dat je je eenzaam op het werk voelt. Stel daarom eens voor om soms voor de gezelligheid af te spreken met een business partner. Ga eens samen lunchen, een kop koffie drinken of zelfs borrelen aan het eind van de week om de band te versterken, zonder dat hier per se een werkdoel aan vastzit. Hartstikke leuk!

Buiten de deur werken

Heb je een thuiskantoor als zelfstandig ondernemer? Hoewel het fijn is dat het hier meestal lekker stil is, kan dat je ook eenzaam op werk maken. Daarom is het goed om voor de afwisseling ook af en toe buiten de deur te werken. Ga naar een leuke koffiezaak om daar wat uren aan de slag te gaan. Heb je er meteen heerlijke koffie bij. De geluiden en het geroezemoes om je heen maken dat je eenzaamheidsgevoel afneemt. Wie weet raak je zelfs met iemand aan de praat tijdens de werkdag buiten de deur!

Leestip! 7x dit zijn de leukste flexwerkplekken in Utrecht

Eenzaamheid op werk voorkomen als zelfstandig ondernemer met onze tips

Huur een kantoorplek

In de huidige tijd wordt het ons geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken, maar mocht dit weer wat versoepelen, is het een aanrader om een kantoorplek te huren. Dat biedt wat meer vastigheid dan een koffietent waar je van tijd tot tijd naartoe gaat – al blijft dat ook heel inspirerend. Tegenwoordig zijn er veel kantoorplekken waar je ook voor één of een paar dagen in de week een bureau kunt huren. Ideaal als je hier niet fulltime wilt zitten. Zo kun je goed afwisselen tussen werken vanuit huis en op kantoor! Probeer dan je werk waar je je meeste concentratie voor nodig hebt vanuit huis te doen, en ga juist naar kantoor voor wat meer gezelligheid om je heen. En de vrijmibo’s natuurlijk! Dat kan zeker eenzaamheid tegengaan als zelfstandig ondernemer.

You Might Also Like