Lifestyle Mama

Waar kun je een leuke oppas vinden?

Oppas vinden

Voor vrijwel iedere ouder is het een herkenbare situatie. Je wordt uitgenodigd voor een bruiloft, feestje of ander uitje en wil daar graag op ingaan. Het enige probleem is: je hebt geen vaste oppas! Natuurlijk laat je je kind niet alleen met de eerste de beste oppas die je kunt vinden. Daardoor wordt het nog moeilijker om zelf een leuke oppas te vinden. In de blog van Businessmom, leggen we je uit hoe je hiermee om kunt gaan. Zo heb je ook weer eens tijd voor jezelf! Lees dus snel verder.

Online

Sommige ouders zijn hier nog een beetje huiverig voor. Toch kun je online vrij gemakkelijk een goede oppas vinden. Er zijn verschillende netwerken en websites die als doel hebben om ouders in contact te brengen met oppassers. De meesten hiervan geven bijvoorbeeld op hun website weer hoeveel ervaring de oppas heeft, welke ‘stijl’ zij aanhoudt en wat je als ouder verder nog van ze kunt verwachten. Zo kun je, nog voordat je een potentiële oppas spreekt, al vrij goed beoordelen of die oppas geschikt is. Op een goede oppas website vindt je zo binnen de kortste keren een oppas. Andere opties zijn bijvoorbeeld een oppasgroep op Facebook of een ander sociaal netwerk, hoewel je daar natuurlijk op minder controle en zekerheid kunt rekenen.

In je eigen omgeving

Deze methode is oud en vertrouwd. Voor veel ouders is het prettig wanneer zij de oppas persoonlijk kennen of wanneer een bekende de oppas kan aanbevelen. Dit geeft een extra stukje vertrouwen dat je bij een volledig onbekend persoon nooit zult hebben. Dan is het de eerste keer voor zowel jouw kind(eren) als jezelf toch net iets spannender. Probeer dus op zoek te gaan in jouw omgeving. Vraag het na bij de kapper, bij de buurvrouw en in je familiekring. Misschien kent iemand wel een scholier die regelmatig oppast, waardoor je opnieuw vrij gemakkelijk een oppas hebt gevonden!

Leuke oppas vinden

Bij een oppasbedrijf

Mocht je er nu nog niet uitgekomen zijn, dan kun je ook ten rade gaan bij een oppasbedrijf. Een dergelijk bedrijf kent een aantal voor- en nadelen. Ten eerste is het zo dat je, omdat het om een bedrijf gaat, mag verwachten dat afspraken worden nagekomen. Daarnaast hebben de oppassers in dienst vaak een relevant diploma of certificaat en, vanwege hun vaste oppasbaan, veel ervaring met oppassen. Het nadeel is dat je bij een dergelijk bedrijf toch al gauw de hoofdprijs betaald voor een paar uurtjes oppassen en dat de oppassers iets afstandelijker zijn tegenover jouw kind(eren). Ze zien immers iedere dag andere kinderen. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn omdat veel oppassers die er hun werk van hebben gemaakt dit doen omdat ze het vooral erg leuk vinden om op te passen.

Zoeken maar!

We hopen dat je na het lezen van deze blog een idee hebt gekregen van waar je een oppas kunt vinden. We wensen je veel succes bij die zoektocht.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply