Lifestyle Mama

Waar moet je aan denken bij het kopen van een fiets voor je kinderen?

fiets kinderen

De eerste keer dat ik een fiets kocht voor mijn kinderen heb ik alleen gekeken naar de maat, de wensen van mijn kind en de prijs. Het zou het eerste fietsje zijn die eigenlijk alleen maar in de achtertuin gebruik zou worden of wanneer we bijvoorbeeld een blokje om zouden gaan. Op dit eerste fietsje zouden mijn kinderen leren fietsen zonder zijwielen dus ik had niet zo heel veel eisen.

Veiligheidseisen

Natuurlijk moet de fiets de juiste maat hebben, moet je kind met zijn voeten bij de grond kunnen en is het fijn als je kind de fiets ook mooi vind. Maar veel meer eisen zijn er dan nog niet.

Inmiddels weten beide kinderen heel goed hoe ze moeten fietsen en is de oudste zelfs oud genoeg om zelf naar school te fietsen. De eisen voor een fiets worden steeds hoger en groter. Want nu is het een fiets waarmee ze deelnemen aan het verkeer. Die dus aan alle veiligheidseisen moet voldoen. En waar ze ook een stuk langer mee doen.

Fietsverzekering

Omdat we nu een fiets gaan kopen voor honderden euro’s denken we er ook aan om een fietsverzekering van Diks af te sluiten. Het is niet wettelijk verplicht maar wel aan te raden. Diefstal van fietsen komt namelijk vrij vaak voor, hoe goed je hem ook op slot zet. Met een fietsverzekering krijg je de eerste jaren altijd de nieuwwaarde uitgekeerd. Ook bij schade door een ongeval ben je verzekerd. Wel een fijne gedachte toch?

Fietshelm

Daarnaast zitten we er ook aan te denken om een fietshelm aan te schaffen. Voor de jongste hebben we er zelfs al eentje omdat het een echte brokkenpiloot is. Maar ook voor de oudste lijkt het me wel zo veilig. Ook dit is niet verplicht maar zou het naar mijn mening eigenlijk wel moeten zijn.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply