Business

Waarom je zo snel mogelijk een boekhouder moet inschakelen

Waarom je zo snel mogelijk een boekhouder moet inschakelen

Als zelfstandig ondernemer heb je al genoeg om aan te denken. Je zaak draaiende houden, contact onderhouden met je klanten, nieuwe contacten leggen en dan ook de jaarlijkse belastingen nog. Voordat je het weet zorgt de drukte van de dag ervoor dat je stapels met administratie hebt liggen waar je maar niet aan toe komt: tijd om een boekhouder in te schakelen. Maar wat maakt een boekhouder nou zo belangrijk voor je onderneming? We vertellen het je meteen!

1. Ze hebben de juiste skills

Tenzij je zelf een onderneming hebt in boekhouden is de kans groot dat jouw skills ergens anders liggen. Dit betekent dat je sneller foutjes maakt of langer bezig bent met administratieve items die een boekhouder in no-time geregeld heeft.

2. Samen de lasten dragen

Je boekhouding bijhouden is een flinke klus, maar dankzij de mogelijkheden tot online boekhouden kun jij dit samen met een boekhouder makkelijk op orde houden. Jij zorgt dat je aan het einde van de maand je bonnetjes en andere belangrijke papieren uploadt, en de boekhouder zorgt ervoor dat alles netjes in je administratie verwerkt wordt en dat de belastingen op de juiste manier ingegeven worden.

3. Ze hebben de juiste programma’s

Boekhouder juiste software

Ook wanneer je online zelf een boekhoudprogramma vindt, betekent dit nog niet dat je net zoveel mogelijkheden hebt als een professioneel boekhouder. De boekhoudsoftware administratiekantoor is nu eenmaal net wat gecompliceerder, efficiënter en gerichter dan een online boekhoudprogramma dat je gratis ergens kunt downloaden. Het grote voordeel van deze speciale software is dat je boekhouder die administratieve rompslomp die jou uren zou kosten, binnen de kortste keren geregeld heeft!

4. Belasting problemen voorkomen

Je zal vast de eerste niet zijn die door een slechte boekhouding ineens in de problemen komt bij de belastingdienst: en dat is niet goed voor jou, en ook niet voor je onderneming. Om foutjes te voorkomen kun je dit soort taken beter uitbesteden.

5. Meer focus op je core business

Wanneer je administratieve zaken waar jij minder skilled in bent en minder tijd voor hebt uitbesteedt, zorg je ervoor dat je meer ruimte, tijd en energie overhoudt om jezelf te focussen op je core business. En dat is natuurlijk ontzettend belangrijk: terwijl jouw boekhouder ervoor zorgt dat je administratie op orde is, kun jij nieuwe contacten, klanten en stakeholders gaan werven en je omzet verhogen!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply