Business

Waarom linkbuilding effectief is voor jouw website + GRATIS advies

Als online marketing manager weet ik waarom linkbuilding zo waardevol kan zijn voor jouw bedrijf. Ik pas het zelf al jaren toe, hierdoor worden mijn websites goed gevonden in Google en word ik steeds succesvoller. Sinds één jaar voer ik deze online marketing strategie ook uit voor klanten, ook zij ervaren het succes van linkbuilding.

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding is puur een techniek die wordt gebruikt om hoger in Google te scoren. Daarbij gebruiken we een bepaalde strategie die op de juiste manier toegepast moet worden, doe je dit niet dan kan linkbuilding averechts werken. De kenners weten dat linkbuilding een tijdrovende klus is die echt precies moet worden toegepast. De gevolgen kunnen enorm zijn als je zelf gaat hobbyen. Het beste is om het uit te besteden aan een betrouwbare partij, of neem eens contact op met mij via angela@lizzmedia.nl .

Bij linkbuilding bouw je een zo natuurlijk mogen linkprofiel op, daarbij gebruiken we de zoektermen waarop je graag gevonden wilt worden. Daarbij gaat het er niet om dat je zoveel mogelijk links naar je website laat linken, maar puur om kwaliteit, liever één goede link dan 20 slechte links.

Wanneer heeft linkbuilding effect?

Laat je het door een specialist doen, dan kun je al binnen enkele maanden resultaten verwachten. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Content op jouw website
 • Hoe zit jouw linkprofiel eruit
 • Techniek van jouw website
 • Concurrentie

Als jouw website geen tot weinig content bevat, dan zul je ook minder snel resultaat merken, alvorens wij starten met een linkbuilding traject bekijken we eerst hoe jouw website eruit ziet en hoeveel content deze bevat, daarin geven we ook advies of schrijven we nieuwe webteksten.

Ook het huidige linkprofiel is van belang, heb je links naar je website staan op de zogeheten ‘linkfarms’, dan kan dat nadelig zijn voor jouw ranking. We zullen dan ook eerst deze links moeten disavowen alvorens we starten.

Naast content en het linkprofiel is ook de techniek van belang bij een goede SEO structuur, is de techniek van jouw website waardeloos, heb je een zwaar thema, is de code een grote puinhoop? Dan kan dat hele nare gevolgen hebben voor je posities in Google.

Ook de concurrentie is bepalend voor de snelheid waarin jouw website gaat scoren, is er veel concurrentie dan zal het iets langzamer gaan, maar zeker niet onmogelijk om de concurrentie van de eerste plaats te stoten. Is er nog weinig concurrentie dan kun je al binnen twee maanden resultaat gaan zien.

Kortom, wil je toch zelf aan de slag gaan met linkbuilden, wees dan erg voorzichtig. Mijn advies, investeer in jezelf, je website en de toekomst en laat linkbuilden over aan de specialisten.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lizzie
  25 augustus 2018 at 09:00

  Hmm k vind dit lastige dingen. Aan de ene kant schrijf ik gewoon omdat ik het leuk vind, maar tuurlijk wil elke blogger er stiekem ook iets mee bereiken. Dan zul je je toch echt moeten haan verdiepen in dit soort dingen… ik schuif het maar steeds voor me uit, maar zal er binnenkort toch echt eens voor moeten gaan zitten.

 • Reply
  lana
  25 augustus 2018 at 11:56

  zeer interessant artikel! Ik heb zelf ook een blog en ik sta hier allemaal niet zo stil bij omdat het ook puur een hobby is.

 • Reply
  Felice Veenman
  25 augustus 2018 at 12:30

  linkbuilding is inderdaad erg belangrijk, ik besteed daar behoorlijk wat tijd aan

 • Reply
  Nicole Orriëns
  26 augustus 2018 at 09:10

  Linkbuilding is in mijn ervaring zeker een belangrijke basis voor bezoekers naar je blog. Google ziet een link toch als een soort positieve stem op je blogpost.

 • Reply
  Chicamoms
  26 augustus 2018 at 10:57

  Ik ben mezelf er steeds meer in aan het verdiepen en ik vind het ook wel interessant moet ik zeggen.

 • Reply
  Daphne - verdraaidmooi
  26 augustus 2018 at 11:05

  Ik wilde vanaf dag 1 een website waar ik niet alleen trots op was, maar die ook goed was. Dus voor ik ook maar 1 artikel geschreven had, heb ik geïnvesteerd en ik heb er geen spijt van.

 • Reply
  Yousra Yasmine
  26 augustus 2018 at 11:32

  Wat een handig artikel! Hier ga ik zeker iets mee doen op mijn blog!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 • Reply
  Janet | thatonetime
  26 augustus 2018 at 15:45

  IK heb hier echt te weinig verstand van en zet het dus ook niet echt bewust in. Wat dat betreft kan ik waarschijnlijk nog veel winst behalen.

 • Reply
  Debby Barcelonamom.com
  26 augustus 2018 at 21:30

  Ik ben werkzaam als seo-specialist en ben het zeker met je eens dat linkbuilding belangrijk is en alleen effect heeft als het goed gebeurt.

 • Reply
  An
  27 augustus 2018 at 08:26

  Belangrijk maar inderdaad niet echt simpel. Ik probeer er ook genoeg aandacht aan te besteden.

 • Reply
  Alex
  27 augustus 2018 at 08:28

  Interessant! Ik ben daar al veel mee bezig, maar goed even wat tips te krijgen

 • Reply
  Dhini
  27 augustus 2018 at 22:36

  Ik moet hier meer verdiepen. Ik heb vaak gehoord maar nog niet helemaal verstand

Leave a Reply