Business Mama

Wat doe je als ondernemende moeder in de zomer?

De zomer is komkommertijd voor veel ondernemers. Vooral voor ondernemers die zich richten op andere ondernemers en bedrijven. Dit omdat veel mensen op vakantie gaan of zijn en daardoor ook hun bedrijf voor een deel stilleggen. Als ondernemende moeder heb je ook nog eens je kinderen maar liefst zes weken thuis. Maar toch kun je tijdens de zomer als ondernemer aan de slag voor je bedrijf en voor jezelf. Wat kun je zoal doen in de zomer als ondernemende moeder? Een heleboel!

Zelfontwikkeling

De zomer is het perfecte seizoen om extra aandacht aan je zelfontwikkeling te geven. Zelf vind ik lezen erg fijn maar lukt het me doorgaans niet zo goed. In de zomer kan ik opeens wel boek na boek verslinden. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een romannetje te lezen. Maar wissel eens af met een zelfhulp boek. Of een interessante businessboek. Ik heb zelf nog een stapeltje liggen die ik deze zomer zeker ga uitlezen.

Nieuwe producten of diensten ontwikkelen

Het gehele jaar heb je het super druk met klantaanvragen, offertes en allerlei opdrachten voor je klanten. Weinig tijd om ook nog nieuwe dingen te ontwikkelen. In de zomer heb je zeeën van tijd. En wie zegt dat dit niet kan vanuit je hangmatje aan zee? Voor mij juist de ideale plek om nieuwe inspiratie te krijgen en dingen te ontwikkelen. Dan heb ik pas echt de rust om alles uit te werken.

Een zomer bootcamp organiseren

Alhoewel de meeste ondernemers zelf ook hun bedrijf en werk op een laag pitje zetten zijn er altijd ondernemers die toch graag aan de slag gaan AAN hun bedrijf. Organiseer je dus een leuke online bootcamp waarin ze toch aan de slag kunnen met jouw kennis en expertise in jouw vakgebied dan kun je hier lekker op je gemak aan werken. Houd het wel simpel voor jezelf en doe het online zonder al te veel begeleiding van jezelf. Mensen willen in de vakantie toch niet al te veel verplichtingen hebben. Dus laat je klanten dan ook zoveel mogelijk vrij!

Kantoor make-over

Als laatste is het ook wel een tof idee om eindelijk je kantoor een make-over te geven. De zomer is de perfecte tijd hiervoor aangezien je er toch niet heel veel aanwezig bent en de eventuele verf zal ook snel drogen. Je kunt op je gemakje de hele toko leeghalen en hem helemaal opnieuw inrichten! En het leuke is, je kinderen vinden het vast tof om mee te helpen met het verven.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply