Business

Wat is business crowdfunding?

Om je bedrijf op te kunnen zetten, heb je geld nodig. Voor sommige ondernemers is een startkapitaal van 1000 euro voldoende, andere ondernemers hebben tienduizenden euro’s nodig om een bedrijf te kunnen starten.

Er zijn diverse manieren om het startkapitaal van jouw bedrijf bij elkaar te sparen. Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten bij de bank of geld lenen bij een vriend(in) of familielid, maar je kunt je startkapitaal ook verzamelen door middel van business crowdfunding. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Business crowdfunding: een korte introductie

Vertaal je het woord ‘crowdfunding’ naar het Nederlands, dan krijg je het begrip ‘menigte financiering’. Crowdfunding is een alternatieve financieringswijze, die de afgelopen jaren erg populair is geworden onder ondernemers. Bij crowdfunding worden er meerdere investeerders gezocht, zowel particulieren als zakelijke partners, die als ‘crowd’ of menigte een project financieren.

Stel, je hebt 10.000 euro nodig om een mooi project op te kunnen zetten. Je hebt zelf 1000 euro en wil eigenlijk geen lening afsluiten bij de bank. Als je een business crowdfunding project opzet en 90 mensen vindt die 100 euro willen investeren in je project, heb je voldoende startkapitaal verzameld. En dit zonder een lening af te sluiten bij de bank of bij een particulier.

Is business crowdfunding iets voor mij?

Business crowdfunding kan erg interessant zijn. Heb je startkapitaal nodig om een bedrijf of project op te kunnen zetten en denk je dat andere mensen wel in jouw bedrijf of project willen investeren? Dan kun je jouw startkapitaal zeker (proberen te) vergaren door middel van business crowdfunding. Je hebt nooit de garantie dat je inderdaad je volledige startkapitaal weet te verzamelen, maar je kunt het in ieder geval proberen.

Je kunt een business crowdfunding project opzetten door je aan te melden bij een crowdfunding website. Presenteer je jouw idee voor een bedrijf of project zo aantrekkelijk mogelijk, dan is de kans groter dat je jouw volledige startkapitaal weet te verzamelen. Succes!

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply