Mama

Wat neem je mee naar het zwembad voor een baby?

Het mooie weer is gearriveerd! Het ideale moment om samen met je baby te gaan zwemmen. Is je baby onder de 3 maanden dan is aan te raden om nog even te wachten. Maar is je baby de 3 maanden gepasseerd dan is het echt genieten om samen met je baby het water in te gaan. Je hebt zelfs dingen als babyzwemmen waarbij je elke week met je baby naar het zwembad kunt gaan. Zelf heb ik dat bij de eerste een paar weken volgehouden. Maar ik vond het nog best een heel gedoe elke week in zo’n kleedhokje haha.

Wat neem je allemaal mee naar het zwembad?

Wanneer je met een baby naar het zwembad gaat neem je heel veel mee. Echt ontzettend veel! Het liefst ga je dan ook nog met iemand anders samen. Dan wordt het niet zo’n heel gesjouw.

Zwemluiers

Je hebt verschillende soorten zwemluiers. Zowel wegwerp luiers als wasbare zwemluiers. Het voordeel van een wasbare zwemluier is dat deze telkens weer te hergebruiken is. Dat scheelt uiteindelijk ook geld aangezien wegwerp zwemluiers nog best prijzig zijn. Let er overigens wel op dat zwemluiers niets opnemen, alleen ontlasting tegenhoud. Trek de zwemluier dus pas aan in het zwembad.

Zwembroekje of badpak

Vooruit dit is geen noodzaak. Maar hoe schattig is het zo’n klein babytje in een mini zwembroekje. Wij kochten ze matching met papa. Ja verschrikkelijk, maar vooral verschrikkelijk leuk.

Grote hydrofiel doeken

Ik ben fan van de XL hydrofiel doeken. Wanneer ik ga zwemmen neem ik er minimaal twee mee. Eentje om de baby in te wikkelen en de ander om hem of haar af te drogen. Je kunt natuurlijk ook een badjasje of badcape gebruiken om je baby in te wikkelen. Maar een reserve doek is nooit verkeerd.

Voeding

Zorg dat je in ieder geval wat voeding meeneemt. Zwemmen is erg vermoeiend voor die kleintjes en kost veel energie. Ze zullen dus vaak ook eerder honger krijgen. Is je baby boven de 6 maanden dan is een extra tussendoortje ook niet verkeerd.

Gewone luiers en extra setje kleding

Voor na het zwemmen is het goed om nog een aantal gewone luiers mee te nemen. En een extra setje kleding. In principe kan de baby het setje voor het zwemmen wel aan, maar ik vond het altijd een mooie gelegenheid om mn kindje om te kleden. Plus je zult de eerste niet zijn die de kleding nat laat worden.

Water speelgoed

Altijd leuk om in het water ook met iets te kunnen spelen. Denk aan bakjes, een balletje of een gietertje. Net wat jouw kindje leuk vind.

Maxi-cosi

Als laatste: vergeet de Maxi Cosi niet! Je vervoert je kindje waarschijnlijk in de maxi-cosi. Maar neem deze ook mee het kleedhokje in. Wel zo handig voor wanneer je zelf om moet kleden. Ook voor na het zwemmen erg handig. Zeker wanneer je alleen bent, maar ook gewoon met zijn tweetjes.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply