Interior

Weg met roze en blauw: 5 tips voor een genderneutrale babykamer

Weg met roze en blauw 5 tips voor een genderneutrale babykamer

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer, maar wil je allesbehalve standaard roze of blauw? We geven je tips om je babykamer stijlvol, tijdloos en genderneutraal in te richten.

Je kunt om verschillende redenen kiezen voor een genderneutrale babykamer. Misschien vind je de kleuren roze en blauw wel heel ouderwets of simpelweg heel lelijk. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet weet of je een jongen of meisje verwacht en daarom voor neutrale kleuren wil kiezen. Hoe dan ook hoeft neutraal echt niet te betekenen dat de kamer kil en onpersoonlijk wordt, want met deze tips kun je er echt wel een mooi plekje van maken waar elke baby (en elke ouder) blij van wordt.

1. Neutrale en tijdloze kleuren op de muur

Allereerst kies je een kleur uit die je mooi vindt en waar jij én je baby rustig en blij van worden. Wil je het vrij neutraal maar wel warm houden, dan kun je kiezen voor warme aardetinten, beige of grijs. Mag het wel iets uitgesprokener, dan kun je bijvoorbeeld voor okergeel, terracotta, (mint)groen of turquoise kiezen. Stuk voor stuk prachtige kleuren die mooi te combineren zijn, maar die niet per se het label ‘jongenskleur’ of ‘meisjeskleur’ dragen.

2. Combineer met hout

Wil je dat de babykamer vooral warmte en rust uitstraalt? Combineer de eerdergenoemde kleuren dan vooral met hout. Dit staat namelijk prachtig én zorgt voor een warme uitstraling. Wat dacht je van een stoel van bamboe, een kastje van rotan of een mooie houten wandplank aan de muur?

3. Ga voor een vrolijk én stijlvol behangetje

Door één wand te bekleden met een stijlvol en vrolijke behangprint maak je de kamer speelser en persoonlijker. En gelukkig kun je met behang werkelijk alle kanten op wat betreft genderneutrale prints. Van jungleprints tot bosdieren en van geometrische prints tot de mooiste paradijsvogels. Onze favoriet? De panters van Studio Ditte!

4. Ingelijste prints

Ingelijste prints

Niet alleen prints op de muur, ook prints in een lijstje kunnen niet ontbreken. De ideale manier om de kamer persoonlijk te maken én regelmatig een kleine update te geven. Kinderen veranderen namelijk nogal eens van idool, lievelingsdier of noem het gerust obsessie. Dus of je het nu wil of niet, op een gegeven moment zal je die schattige dieren toch echt moeten vervangen voor die superhelden of Elsa’s.

5. Maak het af met accessoires

Tot slot kunnen ook accessoires natuurlijk niet ontbreken. Hiermee kun je een kamertje namelijk écht gezellig maken. Onze favoriete items? Regenboog wandhangers, lampionnetjes, een zoutlampje en speelgoed van hout (zonder schreeuwerige kleuren!).

You Might Also Like