Lifestyle

Parfum: hoe kies je een geurtje uit dat echt bij jou past?

Parfum: hoe kies je een geurtje uit dat echt bij jou past?

Het is absoluut een luxeproduct: parfum! Om optimaal van een geurtje te kunnen genieten, is het zaak om een geur te kiezen die echt bij jou past. Waar kun je op letten bij parfum kopen? En welk parfum kies je? Dit zijn onze tips!

Welke geur past bij mij? Verschillende soorten leren kennen

Welk geurtje past bij mij? De kans is groot dat je je dit afvraagt. Het is allereerst belangrijk om te weten dat er enorm veel verschillende soorten geuren zijn. Van mierzoet tot kruidig – en alles daartussenin. We raden je aan om het gewoon eens te gaan uitproberen, in een parfumerie. Hier kan je tevens alles worden uitgelegd over de verschillende ingrediënten van parfums. Als je hier namelijk wat meer van weet, is het ook gemakkelijker om hier keuzes in te maken en om geuren te herkennen.

Welk luchtje past bij mij? Wissel af met de seizoenen

Er zijn dus verschillende geurtonen in de wereld van parfums. Leer ze het liefst allemaal kennen! Het kan zo zijn dat je een specifieke voorkeur hebt. Misschien vind je bijvoorbeeld alleen florale parfums lekker. Dan moet je daar helemaal voor gaan! Kun je echter lastig kiezen? Dan is het een idee om af te wisselen met de seizoenen. Draag ’s zomers een fris parfum, met een subtiele bloemige geur, en ’s winters een krachtiger parfum, met bijvoorbeeld houttonen. Houd je favoriete parfum altijd bij je, in je handtas!

Parfum kopen: eerst testen

Een parfumfles is een grote aankoop. Probeer een parfum dan ook altijd eerst te testen, en dan pas een parfum te kopen. Je kunt een omschrijving nog zo goed vinden klinken, maar het kan altijd zo zijn dat de geur in de realiteit tegenvalt. En dat is enorm zonde! Test het parfum en draag ‘m het liefst een dag of avond lang. Zo kun je ook testen hoe de geur verandert door de avond heen, en of deze lang blijft hangen. Dit zijn allemaal zaken die meetellen bij een nieuw parfum aanschaffen! Een nieuw parfum kiezen online is dus altijd tricky – je hebt de geur dan namelijk niet eerst getest.

Parfum kiezen voor vrouwen: test op de huid

We willen nog even extra benadrukken: test een nieuw parfum op de huid. Waarom dit zo belangrijk is bij een nieuw parfum zoeken? Een geur kan op je huid heel anders ruiken dan op het papiertje waar je het anders op kunt spuiten in de parfumwinkel. Een parfum kan ook heel anders ruiken op de huid van de een dan op de huid van de ander. Vind je een bepaald parfum bij een vriendin lekker ruiken? Dan betekent dat niet automatisch dat deze geur bij jou ook goed ruikt. Zo zie je maar: altijd even testen.

Verder lezen? 5x handige stijlregels om je netjes te kleden

You Might Also Like