Mama

Werken en kinderopvang, hoe wij dit doen

Werken en kinderopvang, hoe wij dit doen

Toen ik beviel van Lizzie bijna 3 jaar terug had ik nog niet de intentie om voor mijzelf te beginnen. Na een half jaar startte ik met mijn eenmanszaak Lizzmedia. Lizzie sliep als baby enorm veel en had ik enorm veel tijd tussen de flesjes en het spelen door.

Naarmate ze ouder werd had ik steeds minder tijd om te werken, omdat ik mijn werk vanaf mijn MacBook kon doen kon ik dit ook rustig in de avond vanaf de bank doen. Ongeveer vanaf Lizzie’s 1e levensjaar kon ik alleen nog maar tijdens haar middagslaapje en in de avond werken, dit was op zich geen probleem, want ik kon lekker genieten van onze kleine meid.

Verhuizen en gezinsuitbreiding

Bijna 2 jaar terug zijn wij verhuisd van een flat naar een eengezinswoning en kwamen we er ook achter dat ik zwanger was van onze 2e. In die 9 maanden dat we nog met z’n 3en waren heb ik ervoor gekozen om te gaan genieten van Lizzie, en alleen te werken in de uren wanneer dat echt kon zodat Lizzie er geen last van had.

En toen was Zoë geboren

Vrij kort na de geboorte van Zoë pakte ik het werk weer op en merkte dat ik steeds meer aanvragen kreeg. Ook Zoë sliep steeds tussen de flesjes door net als Lizzie toen ze nog een baby was. S’middags wanneer ze beide sliepen werkte ik en zodra Gerard thuis kwam werkte ik ook tot 18.00, en na het eten werkte ik in de avond.

Hoe ik dit nu doe

Zoë is inmiddels ruim 1 jaar en Lizzie wordt over 2 weken alweer 3 jaar. Op dit moment werk ik nog steeds alleen wanneer ze slapen in de middag, een enkele keer als ik echt iets moet afmaken wil ik nog wel eens werken als ze lekker aan het spelen zijn, maar in principe probeer ik dit niet te doen.

Sinds Oktober heb ik een eigen kantoorruimte buitenshuis en dat bevalt tot nu toe erg goed. S’middags als Gerard thuis is vertrek ik naar kantoor om daar te werken en kom ik rond 18.00 thuis en staat het eten op tafel. Daarna gaan we samen de meisjes op bed leggen en werk ik nog een aantal uurtjes door.

Op vrijdag zijn de meisjes allebei bij oma zodat ik een hele dag kan werken. In principe heb ik dus voor één dag opvang en Lizzie gaat 2 ochtendjes per week naar de peuterspeelzaal en wanneer Zoë dan slaapt kan ik ook nog een aantal uurtjes werken.

We hebben hiervoor bewust gekozen om de meisjes niet naar de kinderopvang te brengen, niet omdat dit slecht voor ze is, maar omdat we de keuze hebben om zelf voor onze kindjes te kunnen zorgen en we hier dankbaar gebruik van maken.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply