Business

Zakelijk investeren in crypto

Zakelijk investeren in crypto

Heb jij als ondernemende moeder wat geld over, dat je niet direct gereserveerd hoeft te houden voor onverwachte kosten van je onderneming? De meeste spaarrekeningen leveren al een paar jaar bijna geen rente meer op. Tijd dus om op zoek te gaan naar iets anders waarin je je geld kunt investeren. Hoewel veel vrouwen een voorkeur hierbij lijken te hebben voor tastbare zaken zoals edelmetalen, kan het interessant zijn te gaan investeren in crypto zoals Bitcoin. Kort gezegd lijkt het op handelen in aandelen: kopen als het goedkoop is, en verkopen als de waarde hoger is. Hieronder lees je er meer over wat crypto eigenlijk zijn, en hoe het handelen erin in zijn werk gaat.

Wat zijn crypto en wat kun je ermee?

Het woord crypto is een afkorting voor cryptocurrency, dat ook wel cryptomunt, cryptogeld of digitale munt wordt genoemd. De bekendste crypto is Bitcoin, maar er zijn de afgelopen jaren ook diverse andere altcoins (afkorting van alternative cryptocoins) zoals Ethereum en Litecoin ontstaan. Crypto is een valuta die een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Het verschil met andere fysieke valuta is dat crypto geheel digitaal is, en gedecentraliseerd. Dat betekent dat er geen overheid of centrale bank is die de valutavoorziening controleert. Met crypto kan een financiële transactie zonder dergelijke tussenpersonen worden uitgevoerd. Door middel van cryptologie zijn de transacties gecodeerd en worden ze vastgelegd in een grote database, de blockchain. Meer weten over crypto? Lees dan eens het artikel ‘Wat is Bitcoin’.

Ok, een online betaalmiddel dus als alternatief voor andere valuta. Maar kun je er dan ook echt online betalingen mee uitvoeren? Hoewel Bitcoin en andere crypto een paar jaar geleden nog als grote belofte voor het betaalverkeer werden gezien, liep het toch niet zo hard. Bedrijven waren huiverig om ermee te gaan werken, onder andere vanwege tegenwerkende wet- en regelgeving en angst voor het risico. Onlangs is echter wel naar buiten gebracht dat PayPal binnenkort de handel in een aantal crypto waaronder Bitcoin mogelijk gaat maken. Vanaf begin 2021 zal het dan ook mogelijk moeten zijn betalingen via deze dienst ermee uit te voeren.

Hoe kun je gaan handelen in crypto?

Hoe kun je gaan handelen in crypto

Allereerst heb je een zogenaamde wallet nodig, dit is eigenlijk een portemonnee waarin je de crypto opslaat. Er zijn verschillende soorten wallets, maar een online versie is het gemakkelijkst als je start met investeren in crypto. Online wallets zijn veilig, de kosten laag, en het is gemakkelijk omdat je er direct munten mee kunt verhandelen. Een online wallet krijg je vaak gratis als je je aanmeldt bij een exchange. Dit kun je zien als een wisselkantoor waar je euro’s of dollars in kunt wisselen voor bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Ga je voor het eerst zakelijk investeren in crypto? Kies dan voor een Nederlandse exchange als digitaal handelsplatform. Hier kun je namelijk betalen met iDeal en kun je terecht bij een Nederlandstalige helpdesk bij vragen.

Lijkt het je interessant te gaan handelen in crypto? Lees je dan goed vooraf in en blijf de markt goed volgen voor de grootste kans op een mooi rendement.

You Might Also Like